Lucian Bode, despre o candidatură cu PSD la parlamentare: PNL dă guvernări, nu participă în calitate de partid-balama. Nu cred că e bine să repetăm greşelile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ George Călin
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, susţine, cu privire la o posibilă candidatură împreună cu PSD la alegerile parlamentare din 2024, că formaţiunea din care face parte poate "da guvernarea României în 2024". "Nu cred că este bine să repetăm greşelile trecutului", a precizat liberalul.

„Să fie foarte clar, Partidul Naţional Liberal dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Sunt absolut convins că în 2024 PNL poate da guvernarea României. Depinde doar de noi. Noi trebuie să facem tot ce ţine de noi să reuşim, împreună cu partenerii de coaliţie, să trecem România prin această criză de securitate economică fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace şi să ne consolidăm ca partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta din România. Şi îndrăznesc să spun să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său”, a declarat secretarul general al PNL la Digi24.

Pe o scară de la 1 la 10, Lucian Bode a acordat nota 7 colaborării cu PSD.

"Toate sondajele astăzi indică un grad de acceptabilitate al acestei coaliţii de peste 60%, de aceea mi-am permis să dau nota 7, luând ca şi reper ceea ce spun românii", a spus liberalul.

Referitor la o candidatură comună cu PSD la alegerile prezidenţiale, Bode a menţionat: "Avem structuri statutare ale partidului care trebuie să decidă acest lucru. Partidul Naţional Liberal are capacitatea de a promova o persoană care să candideze şi să câştige alegerile prezidenţiale din 2024".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite