Lucian Bode, despre evenimentele de la Secţia 16 din Capitală: „Nu voi accepta niciodată să se pună semnul egal între derapaje de acest fel şi Poliţia Română”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Lucian Bode
FOTO: Facebook/ Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat joi că va urma o anchetă privind evenimentele care s-au petrecut la Secţia 16 din Capitală şi că nu va accepta ca astfel de „derapaje” să caracterizeze Poliţia Română. Bode a mai spus că decizia de a reţine suspecţii este una corectă şi că un astfel de comportament este „inadmisibil”.

„Fapta s-a petrecut în septembrie 2020, au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reţine pe opt din cei nouă suspecţi, având în vedere acuzaţiile care li s-au adus, este din punctul meu de vedere una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament tu, care îmbraci uniforma de poliţist. Sigur că va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie şi unu la sută din ceea ce s-a spus în spaţiul public este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţişti", a declarat Bode la Aeroportul "Henri Coandă", la un eveniment organizat de Poliţia de Frontieră.
El a dorit să-i asigure pe români că Poliţia Română se va moderniza, va analiza la rece ce s-a întâmplat la Oneşti, la Secţia 16 din Bucureşti şi alte situaţii, îşi va moderniza legislaţia.

"Şi nu voi accepta niciodată să se pună semnul egal între derapaje de genul celui de la Secţia 16 şi o instituţie fundamentală a statului român, cum este Poliţia Română", a adăugat ministrul.

Citeşte şi:

Poliţişti de la Secţia 16 din Capitală, acuzaţi de sechestrare şi tortură

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite