Lucian Bode îi răspunde lui Barna: Jandarmii au intervenit din proprie iniţiativă la Foişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne Lucian Bode i-a oferit o replică vicepremierului Dan Barna în privinţa jandarmilor de la Spitalul Foişor. „Din proprie iniţiativă, unitatea de jandarmi a decis să se implice în asigurarea ordinii şi liniştii publice în faţa spitalului, fără să îi fie solicitat acest lucru”, a afirmat acesta.

„Protestatarii au venit de la o spălătorie de peste drum, care s-au trezit că sunt nemulţumiţi de măsurile sanitare. Dar, de aici până la a face acest circ e cale lungă.

Acolo era vorba de oameni bolnavi care urmau să fie transferaţi, nu cred că asta le dădea dreptul acelor persoane care protestau să facă acel circ”, a declarat ministrul de Interne.

Lucian Bode a precizat apoi în ce condiţii s-au aflat jandarmii la spital, explicând că aceştia au venit „din proprie iniţiativă”.

„Am văzut în spaţiul public o afirmaţie nedreaptă la adresa Jandarmeriei. Este total incorect să facă trimitere la o instituţie fundamentală a statului cum e Jandarmeria.

Responsabilitatea asigurării măsurilor de pază de la respectiva unitate revenea firmei de pază. În condiţiile în care se vedeau depăşiţi de situaţie, aveau obligaţia să ceară sprijin poliţiei şi jandarmilor. Din păcate, nimeni nu ne-a solicitat. Din proprie iniţiativă, unitatea de jandarmi a decis să se implice în asigurarea ordinii şi liniştii publice în faţa spitalului, fără să îi fie solicitat acest lucru. Aşadar, rolul jandarmeriei a fost de a asigura protecţia celor care erau în situaţia de a fi externaţi. Din proprie iniţiativă, fără să fi fost solicitaţi”, a relatat ministrul.

Declaraţiile acestuia vin după ce vicepremierul Dan Barna a declarat că „este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienţii erau înghesuiţi de alţi cetăţeni sau de media”. Barna a adăugat că jandarmii prezenţi la faţa locului ar fi trebui să delimiteze un perimetru, astfel încât transferul pacienţilor să se facă în bune condiţii.

„Nicăieri în lume nu se văd camere de filmat băgate în sufletul bolnavului pe targă”, a completat Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite