Lucian Căprariu (Brăila Nouă): Primarii pot aduce bani europeni direct de la Bruxelles, iar asta arată de ce avem nevoie de administraţii competente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul Opoziţiei la Primăria Brăilei, Lucian căprariu. FOTO Arhivă
Candidatul Opoziţiei la Primăria Brăilei, Lucian căprariu. FOTO Arhivă

Lucian Căprariu, candidat susţinut pentru Primăria Brăilei de PNL şi Brăila Nouă, face un apel la folosirea fondurilor europene şi de municipiul unde a intrat în luptă pentru alegerile din 27 septembrie.

„Marile oraşe din România scapă de birocraţia românească şi pot depune proiecte pe fonduri europene direct la Bruxelles, fără a mai obţine avize de la ministerele din Bucureşti, iar asta îi va ajuta enorm pe primarii care vor cu adevărat să facă treabă la ei în comunitate”, arată Lucian Căprariu, candidatul opoziţiei pentru fotoliul de primar al Brăilei. 

„Principiul este unul corect. Tot ce ţine de investiţiile locale trebuie decis la nivel local şi nu la nivel central. Niciun birocrat nu poate cunoaşte în detaliu ce se întâmplă în fiecare loc din ţară, oamenii de acolo ştiu mai bine ce investiţii sunt necesare şi mai ales în ce ordine trebuie făcute”, spune Căprariu care candidează susţinut de Partidul Brăila Nouă şi de PNL.

„Faptul că municipiile îşi pot construi singure proiecte precum centura ocolitoare, reţele de trenuri urbane şi reţele edilitare comune cu comunele limitrofe este o veste foarte bună pentru românii care sunt conduşi de primari oneşti şi competenţi. Primarii care au făcut performanţă în România, primarii care sunt campioni la atragerea fondurilor europene, precum Boc sau Bolojan, vor aduce şi mai mulţi bani în comunitate, vor face şi mai multe lucruri bune pentru cetăţeni. În acelaşi timp, primarii care s-au dovedit o catastrofă, aşa cum sunt Gabriela Firea la Bucureşti, Cosmin Necula la Bacău, Decebal Făgădău la Constanţa sau Marian Dragomir la Brăila, vor fi o catastrofă în continuare. Primarii care s-au dovedit incapabili să atragă bani europeni, care s-au dovedit incapabili să-şi dezvolte comunităţile, nu o vor face oricât de mult ar încerca liderii europeni să ne facă să luăm aceşti bani”, arată Căprariu. 

Căprariu arată că va folosi profita de noile reglementări care spun că un municipiu poate dezvolta alături de comunele limitrofe proiecte de mobilitate urbană, pe baza unui parteneriat. 

„Împreună cu localităţile din jurul Brăilei vom gândi şi vom implementa o infrastructură modernă care va ajuta antreprenorii brăileni să-şi dezbvolte afacerile, să creeze locuri de muncă şi prosperitate”, arată liderul Brăila Nouă. 

Căprariu spune că de aceea este esenţial ca românii să-şi aleagă primari gospodari, pentru că ei pot face pentru localităţile lor mult mai mult decât poate face un guvern. 

„Sper ca românii vor înţelege pe 27 septembrie că dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc depinde doar de votul pe care îl vor da. Au şansa, atunci când pun ştampila, să aleagă un primar onest şi muncitor sau pe unul care a dovedit deja că nu vrea sau că nu poate să-şi dezvolte localitatea”, mai spune Lucian Căprariu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite