Lucian Căprariu, candidat al PNL şi Brăila Nouă: Rolul primarilor e să se implice în repatrierea românilor din diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Căprariu, candidat al PNL şi Brăila Nouă. FOTO Arhivă personală
Lucian Căprariu, candidat al PNL şi Brăila Nouă. FOTO Arhivă personală

Lucian Căprariu, candidat al PNL şi al Partidului Brăila Nouă, pledează pentru o implicare mai activă a edililor în încercarea aducerii înapoi în ţară a românilor din diaspora.

„Este total greşit faptul că majoritatea primarilor vorbesc doar despre chestiuni administrative, despre trafic, despre reţeaua de apă potabilă, despre transportul public, despre parcuri şi alte chestiuni ce sunt doar locale. Un primar bun trebuie să aibă o viziune mai extinsă asupra comunităţii, să înţeleagă că din aceasta fac parte deopotrivă cei care locuiesc în acel moment acolo dar şi cei care în ultimii ani au părăsit localitatea pentru a merge să muncească în alte ţări şi care acum sunt consideraţi a fi parte din diaspora”, spune Lucian Căprariu, candidatul susţinut de Partidul Brăila Noua şi de PNL pentru un primăria municipiului Brăila. 

Liderul Brăila Nouă arată că repatrierea românilor ar da un impuls uriaş economiei locale.  „Un primar care vrea cu adevărat să-şi dezvolte comunitatea trebuie să lupte pentru atragerea investiţiilor publice şi private şi pentru atragerea forţei de muncă. Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în acelaşi timp: atragerea investiţiilor şi atragerea forţei de muncă”, explică Căprariu. 

Căprariu explică de ce românii care se întorc acasă ar fi cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla pentru acea localitate, din punct de vedere economic. „Românii care au muncit în străinătate pot aduce acasă acea etică a muncii pe care au respectat-o şi au asimilat-o în Occident. În plus, ei vin cu know-how şi cu cunoştinţe antreprenoriale pe care nu ar fi avut cum să le asimileze la noi în ţară. Nu uitaţi că există zeci de mii de modele de succes în Occident, adică români care au mers acolo, au muncit câţiva ani şi apoi şi-au deschis propria afacere. Aici discutăm de tot felul de afaceri, de la mici pizzerii până la făbricuţe. Ei ştiu deja cum se conduce acea afacere, ştiu cum să organizeze totul. Ar fi ideal dacă şi-ar muta deci făbricuţa din Italia sau Spania la Brăila, la Constanţa sau la Bacău. Astfel s-ar crea locuri de muncă bine-plătite şi mai ales astfel ar apărea locuri de muncă sustenabile, chiar în comunităţile noastre”, arată Căprariu. 

„Cea mai bună soluţie pentru a-i atrage pe aceşti oameni este să le oferim anumite avantaje. Dacă vom obţine majoritatea în Consiliul Local vom vota ca toţi românii care se întorc acasă pentru a deschide o afacere să beneficieze de taxă zero pentru o perioadă de doi ani, pentru impozitul pe clădiri şi pentru impozitul pe mijloace de transport. În plus, vom încerca să identificăm, în funcţie de nevoile respectivei afaceri, terenuri şi şi spaţii ce aparţin primăriei şi care pot fi concesionate gratuit sau la preţuri modice, pentru a ajuta astfel afacerea să se dezvolte”, spune şi Ovidiu Iosif, candidat Brăila Nouă pentru funcţia de consilier. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite