Lucian Căprariu: Primarii care au colaborat cu mediul de afaceri şi-au dezvoltat comunităţile. Cei care au cerut şpagă, au ajuns să conducă oraşe sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Căprariu, candidat al PNl şi al formaţiunii Brăila Nouă. FOTO Arhivă
Lucian Căprariu, candidat al PNl şi al formaţiunii Brăila Nouă. FOTO Arhivă

Lucian Căprariu, candidatul susţinut de Brăila Nouă şi PNL, susţine că administraţia locală ar trebui să caute să colaboreze mai mult cu mediul de afaceri pentru a reuşi dezvoltarea comunităţii, în timp ce unii aleşi care au ales să direcţioneze resurse către ei au ajuns să conducă oraşe sărace.

„Numeroase primării au înţeles în ultimii 30 de ani că trebuie să sprijine sau cel puţin să nu încurce prea mult mediul de afaceri să se dezvolte. Cele care au făcut acest lucru au reuşit să atragă investiţii străine, să scadă rata şomajului din comunitate, să crească numărul locurilor de muncă bine plătite şi să aducă mai mulţi bani la bugetul local, bani pe care i-au folosit apoi în interesul tuturor locuitorilor”, spune Lucian Căprariu, candidatul Alianţei Brăila Nouă - PNL la primăria municipiului Brăila. 

„În opoziţie, primarii care au închis porţile investiţiilor străine şi care au stat planton la intrare pentru a cere şpagă fiecărui investitor, au ajuns să conducă oraşe sărace, cu o rată a şomajului ridicată, cu numeroşi români plecaţi în străinătate şi mai ales cu un buget mic din care nu au cum să finanţeze decent educaţia, sănătatea şi infrastructura locală”, mai spune Căprariu. 

Liderul Brăila Nouă arată că există numeroase măsuri pe care un primar le poate lua pentru a face localitatea o atracţie pentru investitori. „Primul pas pe care orice primar trebuie să îl facă este să obţină un rating municipal investiţional de la una dintre agenţiile internaţionale de rating. În al doilea rând, trebuie să obţină certificatul Business Friendly City, care reprezintă o garanţie pentru orice investitor. Paşii următori trebuie să conţină stabilirea unui dialog instituţional între primărie şi comunitatea de afaceri din localitate, integrarea în fluxul regional şi global de schimburi de valori prin asumarea la nivel local a proiectelor strategice din domeniul infrastructurii, conectarea la cât mai multe variante de transport, aerian, terestru şi pe apă ş.a. Dacă măcar o parte dintre aceste lucru se întâmplă, atunci investitorii vor privi cu interes respectiva comunitate”, arată Căprariu. 

„În cazul municipiului Brăila, sunt chestiuni specifice care dacă vor fi dezvoltate vor duce la o creştere imediată a nivelului de trai. Primăria şi CJ trebuie să construiască mecanismului Regiunii Metropolitane Brăila-Galaţi-Tulcea, să investească într-un aeroport care să deservească Brăila şi Galaţi, să conecteze prin drum expres întreaga zonă economică la Autostrada A2 şi să dezvolte portul de la Dunăre, care are un potenţial economic şi turistic nefolosit”, arată liderul Brăila Nouă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite