Politică

articolul anterior articolul urmator

Lucian Stanciu-Viziteu (USR), atac la Tăriceanu pe tema serviciilor secrete: Nu avem nevoie de sprijin de la cei care acţionează în interesele Moscovei

6
17 Jan 2020 19:32:44
Autor: Sebastian Zachmann
Lucian Stanciu Viziteu, deputat USR
Lucian Stanciu Viziteu, deputat USR

“Călin Anton Popescu Tăriceanu susţine că se aliază poziţiei USR de reformare a serviciilor de informaţii din România şi de întărire a controlului civil asupra acestora, însă în comisia de control a SRI reprezentanţii ALDE s-au opus de fiecare dată organizării unor controale specifice la sediul instituţiei”, arată deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru în comisia de control a SRI.

“În ultimii ani m-am luptat în comisia de control a SRI pentru întărirea controlului civil, însă de fiecare dată am întâlnit opoziţia PSD-ALDE. Dacă Dragnea şi Tăriceanu ar fi dorit cu adevărat întărirea controlului civil ar fi avut posibilitatea să facă acest lucru, pentru că au avut majoritatea parlamentară şi majoritatea în comisia de control a Serviciului Român de Informaţii”, acuză Viziteu.

Liderul USR susţine că în această perioadă, liderii PSD-ALDE au preferat să răspândească ştiri false, să denigreze instituţiile care fac parte din sistemul de apărare naţională şi să facă astfel jocurile unor state precum Rusia, care reprezintă o ameninţare pentru securitatea euro-atlantică.

“În loc să susţină proiectele mele reformiste, parlamentarii PSD-ALDE din comisia de control au preferat să acuze serviciile de informaţii că se implică în politică, că influenţează justiţia, că au ascultat milioane de români, că au firme prin intermediul cărora fac afaceri şi alte chestiuni care nu au fost probate niciodată. Totuşi, deşi la televizor pozau în mari luptărori cu “statul paralel”, când ajungeau în comisia de control se comportau ca nişte mieluşei faţă de SRI”, povesteşte Viziteu.

“Sper ca politicieni duplicitari şi ipocriţi precum domnul Tăriceanu să nu mai ajungă niciodată în Legislativ, căci simpla lor prezenţă în Parlament reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei şi statului de drept din România. Cât despre aşa-zisul sprijin pe care spune că e dispus să-l ofere USR pentru reformarea serviciilor de informaţii, îi transmit un singur lucru: să ne lase şi să-şi vadă de prietenii lui ruşi. Nu avem nevoie de sprijin de la cei care acţionează în interesele Moscovei”, mai spune liderul USR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

dobrita sorin
17.01.2020, 19:51:33

....si. Budapestei. Nea Tări are o slabiciune pentru Balaton.

0 (2 voturi)
DoaroOpinie!
17.01.2020, 20:07:01

Chiar ca tara asta e condusa de tradatori! Adica avem SRI controlat 100% de CIA, o presedinte care este portavoce SUA, dar cei care tradeaza interesul national striga Lupul! Romania nici pe vremea comunismului nu a fost controlata de kgb sau Moskova, cum sintem astazi calcati in picioare de SUA! Si lachei vorbesc de partener strategic!!!

-2 (2 voturi)
foarte atent
17.01.2020, 20:44:28

Comentariu considerat abuziv.

M Costi
18.01.2020, 05:43:54

Sa acuzi un fost prim-ministru , fost presedinte al Senarului si presedinte de partid ca acţionează "...în interesele Moscovei... " este o afirmatie foarte grava , ar trebui ca deputatul USR sa vina si cu dovezi clare ! Iar daca n-are astfel de dovezi , ar trebui dat in judecata si sa rasunda punal si politic. Gargaragii si mincinosii n-au ce cauta in Parlament.

costica cova
18.01.2020, 10:57:37

M Costi Că a înstrăinat (a vîndut ) averea Gojdu împreună cu alt iubitor de țară , Răzvan Ungureanu putem ?Oare ce dovezi mai sînt necesare în acest caz ? Banii din bunurile lui Gojdu au ajuns la unguri , clădirile la evrei și comisionul la Trădiceanu.... ca agent....pardon ..intermediar am vrut să zic....

Vezi toate comentariile (6)