Lucrurile importante de dincolo de perdea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realitatea, adevărurile, faptele concrete sunt ascunse cu grijă de această perdea trecătoare, scoţând la iveală diversiunile şi interesele oneroase ale politicienilor. În ultima săptămână, cea mai vocală diversiune pare să fie „răscoala” politică din PSD, condusă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva dictatorului din partid, Liviu Dragnea! „Rebeliune” justificată pentru reinstaurarea democraţiei în marele partid roşu!

Explodează fumigenele şi petardele mafiei politice de partid şi de stat, indiferent de culoarea lor politică, mai ceva ca artificiile de revelion. Multă lume se lasă intoxicată şi dusă de valul de fum, cu opinii induse şi partizane, conform scenariilor produse de artificierii şefi. Dincolo de perdeaua fumigenelor lucrurile reale se fac dosnic, în interesul unor minorităţi puternice şi în dezavantajul unei majorităţi a populaţiei şi al României ca ţară.

Transparenţa instituţională este discreţionară şi este folosită doar în favoarea celor care o gestionează. Acum, că s-a reluat activitatea parlamentară unde aleşii fac şi modifică legi cu impact general, transparenţa şi transmiterea informaţiilor către opinia publică ar trebui să fie lucruri normale, fireşti, necesare, binevenite şi acceptate de toţi parlamentarii, dar realitatea ne arată că nu se întâmplă aşa. Presei, ca şi informaţiei adevărate, i s-au făcut ţarcuri, astfel încât cetăţenii să fie serviţi doar cu ştiri şi informaţii controlate!

Politicienii de frunte, maeştrii combinaţiilor subterane, puternicii efemeri ai zilei, cei care controlează Executivul, au pregătit pe ascuns un poiect de amnistie şi graţiere. Cu dedicaţie! Se ştie pentru cine. La fel şi alte reglementări, normative şi legi sunt pregătite, se află în lucru sau în proiect, dar nu se văd public din cauza perdelei de fum.

Realitatea însăşi, adevărurile, faptele concrete sunt ascunse cu grijă de această perdea trecătoare, scoţând la iveală diversiunile şi interesele oneroase ale politicienilor. În ultima săptămână, cea mai vocală diversiune pare să fie „răscoala” politică din PSD, condusă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva dictatorului din partid, Liviu Dragnea! „Rebeliune” justificată de pesedista Firea pentru reinstaurarea democraţiei în marele partid roşu!

Mulţi au aplaudat-o pe marea „disidentă”, crezând că-i dă lovitura marelui şef, în beneficiul democraţiei româneşti!!! Faptele, acţiunile, vorbele ne arată însă, cu totul altă faţă a adevărului, relevând o încăierare între grupările de interese din PSD. Un scandal, o bătaie pe ciolan şi pe putere, care nu are nimic de-a face cu interesul cetăţenilor şi cu atât mai puţin al României.

Nu mă interesează încăierarea pesedistă, decât în măsura în care aceasta ar avea consecinţe pozitive pentru ţară. Mă interesează ca politicienii la butoane, să mişte lucrurile în sens pozitiv, în această ţară. Să nu mai fure, să nu mai jefuiască, să plătească pentru toate relele pe care le-au făcut, să dea înapoi banii furaţi, să-şi ispăşească pedepsele dacă sunt vinovaţi. Să fie competenţi şi responsabili! Greu, dar nu imposibil!

Nu mă interesează gâlceva de partid a primarului general al Capitalei. Mă interesează ca aceasta să mişte lucrurile în bine în Bucureşti, un oraş cu pretenţii europene furat, jefuit zilnic, plin de gropi şi de ruine, cu o infrastructură la pământ, cu un transport paralizat, o capitală poluată, mizerabilă, plină de gunoaie.

O capitală unde bugetul în loc să se îndrepte către investiţii, către infrastructură, către sănătate, educaţie, se duce pe pomeni electorale, pe cheltuieli cu dedicaţie şi scopuri generate de actuala conducere a Primăriei Capitalei! Mă interesează ca oadată cu venirea toamnei şi a sezonului rece edilii să facă ceva pentru deblocarea oraşului, pentru elevii care vor învăţa din nou în clădiri improprii, periculoase, fără avize de funcţionare sanitare şi de la pompieri!

Nu mă interesează ce spune primăriţa - că „o spionează” şeful de partid. Mă interesează ca bucureştenii să aibă căldură şi apă caldă la iarnă. Mă interesează ca toţi elevii bucureşteni să aibă asigurat un transport civilizat, fluent şi gratuit la şi de la şcoală, nu să mai fie vânaţi de controlorii RATB şi să se mai înghesuie şi certe cu pensionarii cu gratuităţi în mijloacele de transport. Mă interesează siguranţa şi securitatea cetăţenilor. Doamna primar general Gabriela Firea, luaţi exemple de la alţi edili care fac ceva bun pentru oraşele şi locuitorii lor, iar primarul clujean Emil Boc este un exemplu în acest sens.

Nu mă interesează să avem zeci de firme ale primăriei cu sute chiar mii de angajaţi, cu multe milioane de euro aruncaţi pe apa Dâmboviţei, cu sinecuri şi targeturi electorale. Mă interesează o gestionare judicioasă a banilor publici. Mă interesează transparenţa instituţională a administrării şi managementului celui mai mare şi reprezentativ oraş al României.

Nu mă interesează lupta între clanurile şi grupările pesediste sau din alte partide. Mă interesează ca drepturile cetăţenilor să fie respectate în România. Mă interesează ca Justiţia să facă lumină şi să-i pedepsească pe vinovaţii în cazul dosarului Piaţa Victoriei, indiferent de cine sunt aceştia: politicieni, jandarmi, bătăuşi. La fel cum mă interesează ca Justiţia să-şi facă treaba independentă, onestă, cinstită în toate cauzele şi lucrurile care ţin de aceasta. Mă interesează ca Justiţia să nu mai fie timorată şi controlată de politic.

Multe mă interesează, ca şi pe majoritatea cetăţenilor României, fie ei în ţară sau plecaţi în căutarea unei vieţi mai bune peste mări şi ţări. Doar că aceste probleme care ne interesează pe noi cetăţenii, nu par să-i intereseze şi pe majoritatea politicienilor români aflaţi la putere. Ei au alte interese, diferite de ale cetăţenilor şi acţionează în consecinţă. Pentru că pot!

De aceea creează perdelele de fum, diversiunile, manipulările pentru a-şi atinge fără scrupule, scopurile. Mândri că sunt români!

Numai că aceşti politicieni mafioţi, în aroganţa şi prostia lor, nu ţin cont de puterea şi inteligenţa poporului român, popor care nu este departe de momentul când îi va tăvăli şi îi va arunca acolo unde le este locul acestor politicieni de mucava: pe mulţi îi aşteaptă puşcăria în ciuda legilor imorale pe care încearcă să le dea, iar groapa de gunoi a istoriei va face să nu mai auzim de ei în doar câţiva ani de zile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite