Ludovic Orban: „Am avut câteva surprize la moţiune, mai erau câţiva parlamentari care m-au asigurat că vor vota“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi seară, că au fost câteva surprize la votarea moţiunii de cenzură, existând persoane care au promis că vor vota şi nu au făcut-o.

 El a făcut referire la senatorul neafiliat Emanoil Savin, care s-a aflat la vânătoare, deşi a semnat moţiunea, şi a spus că „este un capitol închis“. Orban a afirmat că mâine PNL va decide delegaţia cu care se va prezenta la Cotroceni, iar propunerea de premier a partidului este persoana sa, aşa cum s-a decis anterior, potrivit news.ro.

„Am avut câteva surpzire la vot. Eu am avut estimarea pesimistă 238 de voturi. Mai erau câţiva parlamentari care m-au asigurat că vor vota. Am avut şi câteva defecţiuni, senatorul Savin (Emanoil Savin - parlamentar neafiliat care a semnat moţiunea - n.r)“, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, precizând că acest capitol „este închis“. 

Acesta a spus că era convins de acum o săptămână că moţiunea va trece.

În plus, Orban a reclamat presiuni uriaşe asupra parlamentarilor.

„Am traversat foarte multe moţiuni, o asemenea presiune cum a fost asupra parlamentarilor nu a existat niciodată în ultimii 30 de ani. Ăştia au fost în stare de orice. Nicodată nu s-a ajuns la o asemenea campanie mizerabilă“, a mai spus Orban.

Preşedintele PNL a prcizat că în cursul zilei de mâine liberalii vor decide delegaţia cu care se vor prezenta la Cotroceni.

„Vom participa la consultări şi vom prezenta poziţia PNL. Vom lua decizia privind strategia partidului, componenţa delegaţiei şi mandatul. În mod evident, vom avea consultări cu partenerii noştri“, a mai spus liderul PNL.

Acesta a precizat că el este propunerea PNL de premier, lucru care nu se mai poate schimba, decizia fiind luată anterior. 

„Prima mea propunere pe care o voi formula colegilor mei va fi ca PNL să nu susţină nicio formulă de guvernare în care să fie PSD. Alte formaţiuni politice pot să facă alte lucruri. Noi nu putem susţine nicio formulă de guvernare care are sprijinul PSD sau conţine PSD în interiorul formulei de guvernare“, a spus Orban. 

Acesta a precizat că „cea mai bună soluţie pentru România o reprezintă alegerile anticipate“, dar pentru ca acest lucru să se întâmple ar fi nevoie de un acord politic între partide care să aib un  numpr suficent de parlamentari care să permită căderea a două guverne.

„Şi dacă se ajunge la formula de anticipate nu mai poate fi lăsată această rămăşiţă de guvern este nevoie să învestim un guvern, chiar dacă va fi un guvern de tranziţie care să ducă ăntr-o form sau alta la procedura de anticipate“, a spus liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite