Ludovic Orban anunţă când va avea loc Congresul PNL: După relaxarea restricţiilor anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că Congresul PNL va avea loc în funcţie de situaţia epidemiologică din România.

„E un proces amplu (organizarea congresului PNL, n.r.), cel mai probabil, în funcţie de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare, când se vor reduce restricţiile vom începe procedurile. Ele durează, pentru că, de exemplu, o să fie o perioadă de adunări generale în organizaţiile locale, care va fi cam de două luni, apoi alte două luni cât durează conferinţele judeţene şi apoi are loc congresul. Deşi eu am anunţat public lucrul ăsta şi am explicat, într-un site de ştiri a apărut că eu vreau congres mai repede şi Florin Cîţu vrea congres mai încolo, spunând de faptul că e o dispută, că ar vrea şi Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL", a declarat Orban într-o emisiune la B1TV.

Vezi şi: Florin Roman: 2021 este anul Congresului şi în PNL. Pierderea alegerilor a învolburat apele în partid

Acesta a adăugat că, din punctul său de vedere, congresul PNL ar trebui să aibă loc atunci când măsurile sanitare vor permite.

„Eu am declarat că punctul meu de vedere este că congresul trebuie organizat atunci când situaţia epidemiologică va permite acest lucru. Este un proces democratic amplu, care începe de jos, de la firul ierbii, noi avem adunări generale în fiecare organizaţie locală, ăsta e primul pas. La aceste adunări generale din fiecare organizaţie locală se aleg conducerile locale şi se stabilesc delegaţii la conferinţele judeţene, unde se aleg conducerile judeţene şi unde se stabilesc delegaţii la congres", a conchis liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite