Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban, atac la Parlament: Amânarea adoptării legii privind carantina înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare

14
11 Jul 2020 12:37:07
Autor: Radu Eremia
Premierul Ludovic Orban. FOTO gov.ro
Premierul Ludovic Orban. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că are „un mesaj de revoltă şi indignare” faţă de amânarea dezbaterii de către Senat a legii care să pună la dispoziţie autorităţilor ”instrumentele indispensalbile în lupta împotriva epidemiei”. „Amânarea înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare”, a spus şeful Guvernului.

„Guvernul a fost reprezentat în Senat şi în Camera Deputaţilor, oricând este necesară prezenţa mea eu sunt prezent, nu am fost invitat la dezbateri ca premier şi, de altfel, nu este uzual. Am fost invitat pentru alte motive. Dacă vroiau să mă invite să le prezint panorama riscurilor care există pentru sănătatea şi viaţa fiecărui român în cazul în care nu se adoptă legea, m-aş fi dus oricând şi acum mă duc oricând. Astea sunt declaraţii politice, nu sunt demersuri oficiale”, a afirmat Ludovic Orban.
 
Premierul a subliniat că Parlamentul are atributul de legiferare. „Noi am elaborat un proiect de lege luni, l-am adoptat în Guvern, l-am trimis spre dezbaterea Parlamentului. Nu putem să ne substituim Parlamentului, depinde de Parlament adoptarea acestei legi. Că este o lege bună sau rea, eu zic că este o lege absolut necesară, o lege indispensabilă în situaţia în care ne găsim şi indispensabilă în capacitatea oricărui guvern de a se lupta eficient împotriva epidemiei. Sunt la capătul răbdării. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viaţa oamenilor, afectează sănătatea oamenilor şi capacitatea noastră de a lupta în mod eficient contra acestei epidemii”, a spus premierul.
 
De asemenea, Orban a făcut apel ca legea privind carantina şi izolarea să fie adoptată. „Le mai solicit o dată, adoptaţi legea, legea nu este foarte complicată, legea permite ca într-o situaţie de epidemie autorităţile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Ţăndărei, de exemplu, dacă nu am fi instituit carantina? S-ar fi împrăştiat virusul probabil în tot judeţul Ialomiţa şi nu numai”, a explicat Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

leuldinpanjshir99
11.07.2020, 12:42:15

Ciuma Rosie se aliaza cu COVID-ul. Doar-doar or reveni la Guvernare. Ca la Putere oricum sunt. Avand in vedere ca in prezent controleaza Parlamentul, CCR, Avocatul Poporului, Curtea de Conturi, ICCJ, CSM etc.

+2 (2 voturi)
Ramona Georgescu
11.07.2020, 12:49:13

In sfarsit Orban a inteles ca Guvernul nu se poate substitui Parlamentului.Totusi,nu a dat de inteles ca o sa respecte Constitutia.

-1 (3 voturi)
Gigel Gigel
11.07.2020, 14:38:40

Cred ca PSD este cel care trebuie sa inteleaga ceva. Sabotarea Guvernului in perioada de pandemie nu este un comportament de "buni romani".

+1 (1 vot)
AltCineva
11.07.2020, 14:10:12

25 iunie - CCR a decis carantina neconstitutionala 1 iulie - vine motivarea CCR 6 iulie - luni - este anuntata finalizarea proiectului de lege de catrea guvernul Orban 8 iulie - miercuri - incep discutiile in Camera deputatilor 9 iulie - joi - este votata cu amendamente de catre Camera Deputatilor 10 iulie - vineri - legea este in Comisiile juridice 11 iulie - sambata - legea este discutata si sunt aduse amendamente, sunt discutii cu CSM-ul, ONG-uri, etc... ---- Guvernul Orban este suparat ca Parlamentul intarzie votarea legii. DE FAPT, guvernul Orban este suparat ca le este modificat mirificul proiect care are multe hibe de neconstitutionalitate. Tind sa cred ca de fapt asta urmareau...ca noua lege sa pice din nou la CCR ca sa mai poata acuza PSD-ul si Avocatul Poporului... Si nici nu vad unde este intarzierea... guvernului MANDOLINA i-au luat 6 zile sa faca o catastrofa de proiect...Daca 6 zile pt proiect e OK, atunci 12 zile pt votul legii mi se pare acceptabil (avand in vedere ca legea trebuie discutata in 2 camere, comisii, prezentatat opiniei publice, ONG-urilor, asteptarea avizelor cerute de lege (avize pe care PNL-ul le ignora in ultimul timp...)

-1 (3 voturi)
Gyuse Bogdan
11.07.2020, 15:05:52

Sica sef de turma, Beeeehheeeeheeee. Asa ca mandolina fara corzi, pana apare legea, poate sa-si faca cate 17 teste pe zi, ca in biroul transformat in restaurant din sediul Guwernerului, exista risc maxim de infectare,

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)