Ludovic Orban, atac la Parlament: Amânarea adoptării legii privind carantina înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban. FOTO gov.ro
Premierul Ludovic Orban. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că are „un mesaj de revoltă şi indignare” faţă de amânarea dezbaterii de către Senat a legii care să pună la dispoziţie autorităţilor ”instrumentele indispensalbile în lupta împotriva epidemiei”. „Amânarea înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare”, a spus şeful Guvernului.

„Guvernul a fost reprezentat în Senat şi în Camera Deputaţilor, oricând este necesară prezenţa mea eu sunt prezent, nu am fost invitat la dezbateri ca premier şi, de altfel, nu este uzual. Am fost invitat pentru alte motive. Dacă vroiau să mă invite să le prezint panorama riscurilor care există pentru sănătatea şi viaţa fiecărui român în cazul în care nu se adoptă legea, m-aş fi dus oricând şi acum mă duc oricând. Astea sunt declaraţii politice, nu sunt demersuri oficiale”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că Parlamentul are atributul de legiferare. „Noi am elaborat un proiect de lege luni, l-am adoptat în Guvern, l-am trimis spre dezbaterea Parlamentului. Nu putem să ne substituim Parlamentului, depinde de Parlament adoptarea acestei legi. Că este o lege bună sau rea, eu zic că este o lege absolut necesară, o lege indispensabilă în situaţia în care ne găsim şi indispensabilă în capacitatea oricărui guvern de a se lupta eficient împotriva epidemiei. Sunt la capătul răbdării. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viaţa oamenilor, afectează sănătatea oamenilor şi capacitatea noastră de a lupta în mod eficient contra acestei epidemii”, a spus premierul.

De asemenea, Orban a făcut apel ca legea privind carantina şi izolarea să fie adoptată. „Le mai solicit o dată, adoptaţi legea, legea nu este foarte complicată, legea permite ca într-o situaţie de epidemie autorităţile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Ţăndărei, de exemplu, dacă nu am fi instituit carantina? S-ar fi împrăştiat virusul probabil în tot judeţul Ialomiţa şi nu numai”, a explicat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite