Ludovic Orban, atac fără precedent la CCR: Constatăm un partizanat în favoarea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat mai multe atacuri la adresa Curţii Constituţionale, liderul liberal acuzându-i pe judecătorii constituţionali de „partizanat în favoarea PSD”.

„Nu putem să nu constatăm un partizanat evident în favoarea PSD. A fost manifestat sistemic în favoarea PSD acest partizanat. În cuprinsul comunicării CCR, Curtea se contrazice. Invocă o decizie a CCR privitoare la un proiect de revizuire a Constituţiei care a avut loc în 2014, uitând că în 2018 a statuat că acele pronunţări ale Curţii care nu au fost materializate, nu pot face parte din jurisprudenţa Curţii”, a declarat Ludovic Orban. 

Liderul liberal i-a acuzat pe judecătorii consituţionali că prin deciziile luate afectează atribuţiile  şefului statului.

„Deciziile CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui României. Preşedintele e persoana cu cea mai mare legitimitate, pentru că e ales cu majoritate de 50% plus unul dintre cetăţeni. Ca un fir roşu, de câţiva ani CCR, prin deciziile luate, afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui”, a completat Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite