Ludovic Orban: Bucureştiul a fost băgat  în stop cardiac de o administraţie incompetentă, coruptă, care şi-a bătut joc de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Ludovic Orban
Prim-ministrul Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Conferinţa de alegeri a PNl Bucureşti, că PNL a „renăscut” în Bucureşti şi a lăudat tinerii care se află la conducerea filialelor din Capitală, spunând că Bucureştiul are o echipă care are forţa capacitatea determinarea „să ofere fiecărui bucureştean ceea ce aşteaptă de la administraţia Bucureştiului de mult timp”.

„Am crezut că greu voi găsi un om care să muncească mai mult decât mine şi cu toate astea am găsit: Violeta Alexandru” a afirmat Ludovic Orban sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti. Orban a lăudat-o pe Violeta Alexandra pentru „capacitatea de dialoga, de a înţelege şi a lua decizii” în relaţia cu societatea civilă, pentru empatia de care dă dovadă . 

„Bucureştiul este inima României. Dacă inima suferă de aritmii, dacă nu transmite sângele în tot corpul, tot corpul are de suferit. Inima României a fost băgată aproape în stop cardiac de o administraţie incompetentă, coruptă care şi-a bătut joc. (...) Nu se poate să ai cea mai poluată capitală, să ştii de unde vine această poluare şi să nu faci nimic”, a afirmat Orban

Acesta a adăugat că viitoarea administraţiei liberale trebuie să şi asume realizarea unei centuri a Bucureştiului.  Orban a criticat şi actualul sistem de termificare folosit în Bucureşti, spunând că trebuie preluate modele din alte mari oraşe. „Primăria Bucureştiului a avut posibilitatea să acceseze 178 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor primare de energie termică şi a pierdut aceşti bani pentru să este incompetentă şi nu are capacitatea să deruleze niciun proiect seros pentru Bucureşti”

„Nu poţi să rezolvi problemele bucureştenilor dac tu sifonezi banul public în lefuri nesimţite ale unor companii inventate şi  populate cu clientela politică PSD, dacă sifonezi banul public în vouchere şi bairamuri care nu folosesc cu nimic localităţii. Problemele esenţiale ale Bucureştiului trebuie rezolvate. Nu avem bază de date urbană, nu avem cadastru făcut (...) nu avem un plan clar de reţele subterane”, a afirmat premierul.

Orban a criticat de asemenea faptul că Primăria Capitalei a dat vouchere pentru biciclete, fără a fi construit pistele necesare circulaţiei acestora.

Premierul spune că „degeaba câştigi bine dacă-ţi petreci două din viaţă sufocat în trafic şi înghiţind praful şi noxele emise de toate maşinile”.

El a subliniat că în Bucureşti „toată lumea construieşte spitale”, referindu-se la promisul spital Metropolitan şi la spitalul promis de primarul sectorului 1, afirmând că acestea sunt proiecte pe hârtie,  în timp ce calitatea serviciilor spitaliceşti în spitalele administrate local „scade continuu”.

„Trebuie să începem să nu mai privim administraţia din perspectiva unor obiective politico-electoraliste. (...) Nevoile reale ale oamenilor nu pot fi rezolvate cu bairamuri, cu lefuri nesimţite ş cu resurse aruncate pe apa Dâmboviţei.” a mai spus Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite