Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban îi cere demisia lui Daea: Este un mincinos. A umflat cu pompa datele agricole

2
19 Aug 2019 14:46:51
Autor: Iulian Bîrzoi
Ludovic Orban - FOTO Eduard Enea
Ludovic Orban - FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat la finalul reuniunii Biroului Executiv al partidului că guvernul „îşi bate joc de banii europeni” şi că România riscă să piardă peste 10 miliarde de euro. Totodată, acesta i-a cerut demisia ministrului Agriculturii Petre Daea, pe care îl face „mincinos” şi îl acuză că a modificat datele agricole pe 2018 astfel încât acestea să pară mai mari.

Liderul PNL a precizat că guvernul „îşi bate joc de banii europeni” şi că ţara noastră riscă să piardă „peste zece miliarde de euro”.
 
„Tragem un semnal de alarmă şi somăm guvernul să accelereze toate procedurile privitoare la absorbţia de fonduri europene. Guvernul recunoaşte în rectificarea bugetară că nivelul absorbţiei va fi sub cel prognozat. Treziţi-vă pentru că altfel riscăm să pierdem peste zece miliarde de euro, bani care pot fi folosiţi pentru spitale regionale, o infrastructură regională, a instituţiilor de învăţământ. În momentul de faţă îşi bate joc de banii europeni şi îi ţine blocaţi la intrarea în România”, a afirmat Ludovic Orban la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL.

Acesta din urmă i-a ceruit apoi ministrului Agriculturii Petre Daea să-şi dea demisia pe motiv că acesta ar fi falsificat datele privind producţiile agricole din 2018, fapt care au dus la „perturbări pe bursele agricole”.

„Solicit oficial demisia lui Daea pentru că este un mincinos şi pentru că acest lucru a fost relevat de DG Agri, care i-a solicitat în mod expres să modifice datele privind producţiile agricole pe 2018 deoarece datele prezentate sunt date umflate cu pompa, date mincinoase, care nu corespund cu producţia agricolă reală a României şi date care au produs perturbări pe bursele agricole ca urmare a raportării fictive care au fost făcute de ministerul Agriculturii condus de Daea”,a adăugat Ludovic Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
19.08.2019, 16:42:12

Tovarasul Ludovic al n -lea .. se dovedeste in continuare a fi doar o chestie paleativa ... Mai face o declaratie ... mai starneste un pic praful pe ici pe colo .... isi mai da cu parerea ... Creeaza impresia unei activitati ... Am impresia ca PSD-ul nici nu ar putea exista fara " opozitia " prietenoasa a PNL-ului ... , In 30 de ani de " activitate " .. PNL-ul .. nu a reusit vreodata sa o ofere o strategie pe termen lung ! Un proiect de tara concret .... cu masuri concrete, asumate pana la capat .. Un proiect in care specialistii adevarati sa fie vioara intaia ... Un proiect bazat pe o deparatizitare masiva a institutiilor statului de incapabili si PCR-isti. Care sa desfiinteze imensa caracatita a coruptiei ..a hotiei legalizate .. . Cred ca in majoritatea lor , romanii , isi doresc o tara in care sa se aplice legile .. TOATE ! Asa cum trebuie ... . In locul lui Daea ..pe cine ar propune PNL-ul ... Iar omul respectiv , ce ar sti si ce ar vrea sa faca ? Ce masuri ar lua ... ??? Zii tovarase Ludovic ... zi si altceva ceva .. in afara de cereri adresate universului ...

Alexandru Preda
19.08.2019, 17:37:01

Penibil și dușmanos ca de obicei acest Orban, ca de fapt mulți dintre liberalii care nu construiesc nimic de când ii știm, dar dărâmă ce construiesc alții. Aflați tovarășe Orban ca pentru prima data după Revoluție, supermarket-urile abunda de legume și fructe românești și încă de buna calitate.Iar în piețe avem brânzeturi romanesti,de calitate cum de mult nu am avut. Dvs știu, ne aduceți ceapa și ridichii din Ungaria, pere din Chile, roșii fade din Germania și brânzeturi din tari alese. În rest, dvs știți câte minciunele spuneți fiecare. Daea are ceva care nici un liberal de-al dvs nu are, și anume, este dedicat agriculturii și zootehniei și știe sa ii facă pe oamenii simpli, cei care ne aduc mâncarea, sa se simta importanți, asa cum sunt de altfel. Fără ei, dvs nici putere nu ati avea sa țineți condeiul în mana, dar sa și dați din gura, improscand cu seninătate bolnava pe unul și pe altul.