Ludovic Orban îi cere demisia lui Daea: Este un mincinos. A umflat cu pompa datele agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat la finalul reuniunii Biroului Executiv al partidului că guvernul „îşi bate joc de banii europeni” şi că România riscă să piardă peste 10 miliarde de euro. Totodată, acesta i-a cerut demisia ministrului Agriculturii Petre Daea, pe care îl face „mincinos” şi îl acuză că a modificat datele agricole pe 2018 astfel încât acestea să pară mai mari.

Liderul PNL a precizat că guvernul „îşi bate joc de banii europeni” şi că ţara noastră riscă să piardă „peste zece miliarde de euro”.

„Tragem un semnal de alarmă şi somăm guvernul să accelereze toate procedurile privitoare la absorbţia de fonduri europene. Guvernul recunoaşte în rectificarea bugetară că nivelul absorbţiei va fi sub cel prognozat. Treziţi-vă pentru că altfel riscăm să pierdem peste zece miliarde de euro, bani care pot fi folosiţi pentru spitale regionale, o infrastructură regională, a instituţiilor de învăţământ. În momentul de faţă îşi bate joc de banii europeni şi îi ţine blocaţi la intrarea în România”, a afirmat Ludovic Orban la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL.

Acesta din urmă i-a ceruit apoi ministrului Agriculturii Petre Daea să-şi dea demisia pe motiv că acesta ar fi falsificat datele privind producţiile agricole din 2018, fapt care au dus la „perturbări pe bursele agricole”.

„Solicit oficial demisia lui Daea pentru că este un mincinos şi pentru că acest lucru a fost relevat de DG Agri, care i-a solicitat în mod expres să modifice datele privind producţiile agricole pe 2018 deoarece datele prezentate sunt date umflate cu pompa, date mincinoase, care nu corespund cu producţia agricolă reală a României şi date care au produs perturbări pe bursele agricole ca urmare a raportării fictive care au fost făcute de ministerul Agriculturii condus de Daea”,a adăugat Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite