Orban şi Buşoi şi-au depus candidatura la şefia PNL. Ce lideri au semnat moţiunea lui Orban şi cine a preferat să meargă alături de Buşoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. FOTO Inquam Photos

Fostul ministru Ludovic Orban şi secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, şi-au depus, luni, candidaturile oficiale pentru şefia formaţiunii liberale, abii optând să facă declaraţii de presă de pe scările sediului central din Aleea Modrogan. Mâine ar urma să-şi depună moţiunea de candidatură şi Viorel Cataramă, în prezent prim-vicepreşedinte al PNL Sector 2.

UPDATE Cristian Buşoi a anunţat că moţiunea sa a fost semnată de o sută de membri de partid, deschizătorul listei fiind fostul preşedinte Crin Antonescu. De asemenea, Buşoi mai e susţinut de Nicolae Robu (primar al municipiului Timişoara), Teodor Stolojan (europarlamentar), Teodor Atanasiu (prim-vicepreşedinte), Dan Motreanu (prim-vicepreşedinte) şi Marius Vela.

image

UPDATE Cristian Buşoi şi-a lansat şi el candidatura. "Sunt de 21 de ani în PNL şi pot spune că acum e cel mai important moment prin care trece PNL de când sunt eu membru. Trebuie să decidem încotro merge PNL. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcţie. Cred că trebuie să ieşin din cutie, trebuie să deschidem ferestrele şi să ne uităm spre electorat. Dacă PNL nu se schimbă, nu va putea învinge PSD, iar PSD va căştiga tot şi PNL nu va mai conta. Fără să recuperăm electoratul pierdut ne va fi foarte greu să învingem PSD. Fără cei 15-20% care l-au votat pe preşedintele Iohannis, care au protestat împotriva lui Liviu Drganea, nu vom reuşi. Mesajul nostru trebuie să fie către aceşti oameni şi mai puţin către interiorul partidului. Voi duce o campanie fără atacuri şi fără adversităţi. Am o viziunea despre cum trebuie să arate viitorul PNL şi despre asta voi vorbi. Pe lângă Justiţie, tema prioritară a PNL trebuie să devină economia şi fiscalitatea. Sunt convins că voi deveni preşedintele PNL“. 

image

UPDATE Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a anunţat că îl va susţine pe Cristian Buşoi în funcţia de şef al PNL: 

UPDATE Printre susţinătorii lui Orban este şi luptătorul Cătălin Moroşanu, consilier judeţean la Iaşi. „Eu cred că domnul Orban nu are nevoie de nicio lecţie de autoapărare. Este un lider puternic şi cred că o să răzbată şi o să preia preşedinţia PNL. Eu sunt un om pragmatic şi cred că toţi colegii de partid ar trebui să fie pragmatici. Orban are cele mai multe şanse să ajungă preşedinte, este un lider carismatic şi într-adevăr, în momentul în care transmite ceva, este auzit de tot poporul”, a declarat Moroşanu.

Întrebat, în glumă, ce lovitură ar trebui să îi aplice Orban contracandidatului său, având în vedere că ”sunt amândoi de talie mică”, fostul luptător de K1 a răspuns că la congresul PNL nu va fi nevoie de lovituri. Nu cred că va avea nevoie de nicio lovitură, Ludovic Orban va câştiga prin prestanţa lui”, a spus Moroşanu.

UPDATE Ludovic Orban şi lansat moţiunea „PNL, forţa dreptei“: Am alături de mine oameni serioşi, oameni care au câştigat bătălii electorale. Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, ţara, sunt un liberal convins, liberal până în măduva oaselor. Nu am dat înapoii în niciobătălie, niciodată nu am fugit de pe câmpul de luptă. Proiectul nostru este de a construi un PNL care să aibă forţa să câştige toate alegerile de acum încolo. Ne luptăm pentru drepturile şi libertăţiule individuale. Suntem hotărâţi să câştigăm şefia PNL. În istorie, când România a avut nevoie de PNL, PNL a fost acolo şi a făcut ce trebuie. Suntem pregătiţi să dăm României acel PNL pe care românii îl aşteaptă. 

image

Moţiunea e semnată de liderii a 27 de filială. Sunt persoane cu mandat de la forurile de conducere judeţene. Una din ultimele mari organizaţii care a ales să vină alături de Orban. 

UPDATE Peste 100 de liberali din toată ţara, printre care parlamentari, primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene au venit la sediul PNL pentru a-l susţine pe Ludovic Orban. Printre ei, şi liderii organizaţiilor din Transilvania, unele dintre cele mai puternice ale PNL, ca Ilie Bolojan şi Mircea Hava. De asemenea, Aradul merge cu Orban, la fel ca şi o parte din organizaţia Cluj,


Primul care îşi va depune moţiunea de candidatură pentru preşedinţia PNL va fi LUdovic Orban, cel  care de la ora 11.00, va merge la sediiul central din Modrogan alături de susţinătorii. După depunera moţiunii, Ludovic Orban va susţine şi o declaraţie de presă. 

De la ora 15.00, îşi va depune moţiunea de candidatură la şefia PNL şi Cristian Buşoi, cel care în prezent deţine funcţia de secretar general interimar. Ulterior, Buşoi va susţine o declaraţie de presă, aşteptându-se de la el ca de data aceasta să ia şi întrebări din partea presei, în condiţiile în care la anunţarea candidaturii a refuzat acest lucru. 

Moţiunea lui Ludovic Orban - PNL Forţa Dreptei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite