Ludovic Orban depune luni la Parlament Programul de guvernare actualizat şi lista de miniştri: În 15 zile, să programeze plenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, premierul demis al României
Ludovic Orban, premierul demis al României

Premierul Ludovic Orban a anunţat că luni va depune la Parlament Programul de guvernare actualizat şi lista miniştrilor, după ce acestea vor fi discutate în forul de conducere al PNL. Premierul afirmă că, în termen de 15 zile, Parlamentul ar trebui să programeze votul de învestitură.

”Am hotărât luni să depunem Programul de guvernare actualizat şi miniştrii. Nu pot să mă prezint în faţa Parlamentului înainte de a mă prezenta în faţa forurilor statutare ale PNL”, a spus, vineri, Ludovic Orban.

Acesta a rpecizat că luni, de la ora 10.00, va avea loc o reuniune a Biroului Politic Naţional al PNL.

”Vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat şi lista Guvernului pentru ca tot luni să le trimitem spre Parlament să reducem cât mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care îl planifică PSD”, a mai spus Orban.

Acesta a precizat că, aşa cum a anunţat deja, PNL dreşte declanşarea alegerilor anticipate.

”Singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare României este ca românii să îşi aleagă din nou un Parlament reprezentativ care să fie o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei şi mai ales ale aspiraţiilor obiectivelor, năzuinţelor fiecărui cetăţean român. Pentru a ajunge la această situaţie, este evident că Parlamentul trebuie să respingă două guverne, iar parlamentarii PNL sunt mandataţi să participe la şedinţele de plen şi să nu voteze guvernul astfel încât să se poată dizolva Parlamentul”, a mai declarat prmierul.

Orban a spus că este mulţumit de echipa sa de miniştri şi nu crede în posibilitatea ca PSD să amâne învestirea Guvernului.

”În conformitate cu reglamentul Camerelor, Parlamentul trebuie, în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista, să programeze plenul în care se dă votul de învestire”, a menţionat premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite