Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: Deputatul PSD Iulian Iancu este omul Gazprom. Torpilează reducerea dependenţei de gazul rusesc

4
7 Nov 2017 15:43:37
Autor: Sebastian Zachmann
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la Adevărul Live, că deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisie pentru Industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României.

„Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu de drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc“, a spus Ludovic Orban la Adevărul Live.

La începutul acestui an, în Comisia pentru Industrii condusă de deputatul PSD Iulian Iancu, a început o dezbatere pe marginea oportunităţii adoptării OUG 64/2016, o normă legislativă care liberaliza preţul pe piaţa consumatorilor casnici de gaze naturale. 

La solicitarea ziarului „Adevărul“, Comisia Europeană a oferit o reacţie oficială faţă de amendamentele depuse de deputaţi la OUG 64/2016 care liberalizează piaţa gazelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

dobrita sorin
7.11.2017, 16:44:20

asa, si? institutiile statului ce fac? aceeasi liniste complice ca in cazul generalului militaru?

-2 (4 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
7.11.2017, 17:15:48

Pai institutiile statului sunt conduse de pesedisti si de aldisti, asa ca nu-l ataca pe unul de-al lor, care executa comenzile coalitieii de guvernare. Seful PNL tocmai pune in discutie duplicitatea deputatului pesedist, care e omul rusilor.

0 (4 voturi)
Pribeagul Ro
7.11.2017, 17:55:44

Mai bovinule penal, romanii ar gresi profund daca i-ar interesa sa reduca dependenta unei parti din Europa de gazul rusesc. Romanii trebuie sa-si urmareasca propriul interes, adica sa utilizeze aceasta formidabila resursa a tarii pentru a iesi din saracia cronica, adica sa-l utilizeze pentru a-l prelucra la nivel superior, pentru a face din el produse de mare valoare. Partea din Europa care vrea sa scape de dependenta fata de gazul rusesc, adica sa foloseasca gaz romanersc, sa vina si sa compenseze dauna provocata romanilor. Cind salariul mediu al romanilor va fi cel din UE mai putem sta de vorba.

+2 (2 voturi)
M Costi
7.11.2017, 21:08:49

Inca o data L. Orban isi arata mediocritatea in politica si in logica , neintelegand faptul ca BRUA nu este gandit pt a aduce gaze naturale in Romania , ci pentru a exporta gazele catre Austria ! In plus , e adevarat ca Austria primeste gaze naturale din Germania , insa respectivele gaze provin de la ...GAZPROM , pe filiera Rusia-Marea Baltica ! Crede cineva cu toate ...tiglele pe casa ca Romania va primi gaze naturale din Austria ? P.S. Nudemult Ungaria a anuntat ca nu participa la construirea portiunii de conducta dintre Ungaria si Austria , nefiind in avantajul partii ungare.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările