Ludovic Orban, discuţie cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, pe tema Justiţiei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio Tajani şi Ludovic Orban
Antonio Tajani şi Ludovic Orban

Într-o întâlnire avută cu Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a reafirmat sprijinul său pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi necesitatea respectării rezoluţiei Parlamentului European privind statul de drept din România şi a recomandărilor din raportul MCV.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a avut ieri seară o întâlnire bilaterală cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani cu ocazia vizitei sale oficiale în România.

„În cadrul întrevederii, Preşedintele Parlamentului European şi vicepreşedinte al Partidului Popular European, Antonio Tajani a declarat că susţine demersurile României pentru aderarea la spaţiul Schengen şi că face un apel statelor membre care blochează accesul României la spaţiul Schengen să renunţe la această împotrivire. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a mulţumit domnului Antonio Tajani pentru faptul că este un susţinător constant al integrării României în spaţiul Schengen şi că românii trebuie să se bucure cât mai curând de libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene“, potrivit unui comunicat PNL. 

„În continuarea discuţiilor, au fost dezbătute aspectele care au dus la adoptarea rezoluţiei din Parlamentul European privind statul de drept din România. În acest sens, Ludovic Orban a precizat că atât conţinutul rezoluţiei din Parlamentul European cât şi recomandările raportului MCV exprimă luările de poziţie ale Partidului Naţional Liberal în ceea ce priveşte încălcările grave ale actualei majorităţi parlamentare cu privire la independenţa sistemului judiciar şi a standardelor europene din domeniul legislaţiei penale. Preşedintele Partidului Naţional Liberal a atras atenţia oficialului european că reacţiile Guvernului României şi a majorităţii parlamentare PSD – ALDE sunt ostile recomandărilor europene şi trădează o atitudine vădit anti-europeană, contrară intereselor României“, mai arată documentul.

În schimb, Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a reafirmat că rezoluţia Parlamentului European este în apărarea românilor şi a statului de drept din România şi este necesar ca Guvernul României şi majoritatea parlamentară să respecte şi să implementeze recomandările conţinute în cadrul rezoluţiei Parlamentului European şi în raportul MCV al Comisiei Europene.

În ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România de la 1 ianuarie 2019, preşedintele Parlamentului European a insistat pe necesitatea ca Guvernul României să fie foarte bine pregătit pentru asumarea acestui rol. În acest context, domnul Antonio Tajani şi-a manifestat disponibilitatea pentru o strânsă colaborare cu Partidul Naţional Liberal în cadrul Partidului Popular European în vederea sprijinirii României pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite