Ludovic Orban: Iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban Foto gov.ro
Ludovic Orban Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban susţine că obiectivul Guvernului este creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19 la peste 50.000 de teste pe zi, afirmând însă că "iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei".

Întrebat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, dacă Guvernul are în vedere o testare în masă a populaţiei, Ludovic Orban a spus că "iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei”.

„La ora actuală testarea se face prin intermediul aparatelor Real Time PCR. Noi am crescut constant, de la câteva sute de diagnostice pe zi, la peste 35.000 de diagnostice. Capacitatea în momentul de faţă depăşeşte 40.000 de teste care pot fi efectuate zilnic. Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000”, a explicat premierul Ludovic Orban.

El a afirmat că numărul de teste nu este proporţional cu numărul de locuitori, ci la cererea oamenilor, fie în funcţie de definiţia de caz, fie contra cost.

„Testările nu se fac proporţional cu populaţia, ci la cererea populaţiei, fie în funcţie de definiţia de caz, fie la cerere, contra cost. După cum vedeţi, a crescut numărul de teste zilnice. Săptămâna asta am avut peste 35.000 de teste în ultimele trei zile. Şi vom creşte capacitatea. Această creştere a capacităţii de testare a urmărit nevoia de testare. Dar nu putem să ne apucăm să ne ducem să testăm la o scară de bloc, cum promiteau unii. Noi testăm când avem definiţie de caz şi, evident, orice cetăţean care vrea să se deplaseze într-o altă ţară sau care vrea să se testeze dintr-un motiv sau altul o poate face contra cost”, a spus premierul Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite