Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban, încântat de alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuşi: A fost promotor, a reuşit să creeze o întreagă dezbatere

9
19 Feb 2020 21:38:02
Autor: News.ro

Premierul Ludovic Orban a participat, miercuri seară, la Ziua Naţională Constantin Brâncuşi şi a vorbit despre cântăreaţa Irina Rimes, ambasadorul acestei zile, despre care a spus că ”a fost promotor” şi că putea fi orice alt cântăreţ în vogă în locul acesteia

”A fost promotor. Este bine că un ministru al Culturii a marcat această zi printr-un eveniment, după părerea mea extrem de interesant, iar faptul că a ales o promovare prin intermediul unei, să spun, persoane care practic nu se încadra în stilul clasic a reuşit să creeze o întreagă dezbatere şi sunt convins că foarte  mulţi tineri sunt prezenţi astăzi aici tocmai din cauza acestei decizii. Am înţeles că foarte mulţi tineri au urmărit dezbaterile pro şi contra tocmai datorită acestei alegeri, iar eu cred că încă din ideile iniţiale ale Ministerului Culturii principala idee a fi de a stârni interesul publicului”, a declarat Orban.

Întrebat dacă e corect să fie aleasă Irina Rimes datorită numărului de vizualizări pe care le are pe canalul You Tube, premierul a spus că în locul acesteia putea fi ales orice alt cântăreţ.

”Putea fi oricine altcineva, este un cântăreţ care e în vogă, un cântăreţ care este apreciat şi faptul că a decis să se implice în acest proiect, după părerea mea este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins”, a declarat Orban.

Întrebat, de asemenea, de ce lipseşte Cuminţenia Pământului, una din operele lui Brâncuşi, la această aniversare, Orban a spus că Ministerul are drept de preempţiune asupra acesteia.

”Vom vedea ce este de făcut cu privire la această operă de artă. Trebuie clarificate toate aspectele juridice, Ministerul Culturii are drept de preempţiune şi  vom analiza”, a declarat Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Un cititor
19.02.2020, 21:59:59

"A fost promotor, a reuşit să creeze o întreagă dezbatere." Stramba gandire.... are domnu' Premier ! A aflat populatia ceva nou despre Brancusi ?! in aceste dezbateri ?! Si despre PSD sunt dezbateri !! Ii pune lumea la zid,....dar ...lor nu le este de folos,...ci, scad incontinuu in sondaje !! Stramba gandire !

-1 (5 voturi)
Un cititor
19.02.2020, 22:06:26

s-ar intoarce, Brancusi, in mormant .....daca ar sti....ce fac ......"ilustrii" tarii, pe mana cui i-au dat numele, faima, valoarea...... sa-i faca publicitate !

-1 (5 voturi)
Realist
19.02.2020, 22:38:58

Nea Ludovice - dezbaterea reusita a fost urmatoarea: ministrul culturii era beat cand a "insarcinat-o" pe Irina, sau ... asa e el ?!?

+2 (2 voturi)
LochRoagPM
19.02.2020, 22:43:05

Comentariu considerat abuziv.

LochRoagPM
19.02.2020, 23:51:00

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (9)