Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban, în mesajul de Ziua Naţională a Franţei: Franţa este ţara în care oameni de stat români au studiat. Parisul este şi un oraş românesc

2
14 Jul 2021 08:55:07
Autor: News.ro
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Franţa este ţara în care generaţii de cărturari, artişti, savanţi şi oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor şi a revoluţiei, iar Parisul este şi un oraş românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai ţării noastre, afirmă liderul PNL Ludovic Orban, în mesajul de Ziua Naţională a Franţei.

„14 iulie, Ziua Naţională a Franţei este o zi de sărbătoare şi pentru noi. Patria libertăţii şi a unei mari civilizaţii de care suntem îndrăgostiţi de secole, Franţa este ţara care i-a primit şi i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al 19-lea. Aceasta este ţara în care generaţii de cărturari, artişti, savanţi şi oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor şi a revoluţiei, şi-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii şi politicii, au fost protejaţi de persecuţii şi au găsit răspuns şi încurajări în lupta lor pentru modernizarea României”, scrie Orban.
 
El afirmă că pentru toate suntem recunoscători Franţei, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar şi în vremurile cele mai grele.
 
„Limba franceză este şi pentru noi una dintre cele mai importante limbi ale culturii, Parisul este şi un oraş românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai ţării noastre, istoria Franţei şi a României sunt îngemănate. Ştim că ne aşteaptă şi un viitor prosper, pe care îl construim împreună. La mulţi ani Franţa! Vive la France!”, conchide liderul liberal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

t mihai
14.07.2021, 11:27:33

Pâna nu apare primul patriot a

+2 (2 voturi)
t mihai
14.07.2021, 11:30:36

Pâna nu apare primul patriot al românismului de 2 bani, si aia vechi, pun aici, legatura spre poza pe care apare scris ca fierul cu care a fost ridicat turnul Eiffel, vine tocmai de la Resita, România, care la acea vreme, Resita adica, facea parte din Imperiul Austro-Ungar :))) "Le fer puddlé de la tour Au pied de la tour Eiffel à Paris. Le fer puddlé de la tour Eiffel a été produit dans les forges et aciéries Dupont et Fould de Pompey, en Lorraine16. Gustave Eiffel l'a choisi notamment en raison de ses propriétés mécaniques" https://fr.wikipedia.org/wiki/Tour_Eiffel#/media/Fichier:Eiffeltower,_Forges_et_Usines_de_Pompey,_Fould-Dupont_fournisseur,_Des_Fers_de_la_Tour.JPG

Modifică Setările