Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban, un nou atac la Firea: O minciună gogonată

1
3 Aug 2020 13:37:57
Autor: News.ro
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a reacţionat, luni, la afirmaţiile Gabrielei Firea care a susţinut că o persoană din anturajul său ar fi apropiată de firma care a contestat licitaţia privind măştile pentru peroanele defavorizate. ” O minciună gogonată”, a declarat premierul, adăugând că se poate verifica portofoliul firmei pentru a vedea unde a câştigat contracte.

”Din păcate, ne-am confruntat cu contestaţii din partea unei firme care parcă a planificat să tergiverseze cât mai mult luarea unei decizii”, a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, întrebat despre măştile pentru persoanele defavorizate.

Premierul a precizat că Ministerul Sănătăţii a demarat de aproape două luni de zile procedura, dar firma care contestat licitaţia a făcut, în ultima zi a termenului legal, contestaţie, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel.

”Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestaţii şi în termen de o săptămână să distribuim măştile”, a mai declarat premierul.

Întrebat despre afirmaţia Gabrielei Firea referitoare la faptul că o persoană din anturajul său ar fi apropiată de firma care a contestat licitaţia privind măştile pentru peroanele defavorizate, Orban a declarat: ”O minciună gogonată. Uitaţi-vă ce portofoliu de contracte a avut firma respectivă şi veţi vedea unde s-au câştigat contracte. Se poate vedea din portofiu de contracte şi din atitudinea pe care o au: nu poţi să aştepţi 10 zile, ca să ataci în ultima zi, ca să dureze cât mai mult licitaţia până la adjudecare”.

Premierul le-a trasmis celor care nu-şi permit să cumpere măşti, ca, până la primirea acestora de la autorităţi, ”să flosească alte forme e protejare a nasului şi gurii care asigură, cât de cât protecţia respectivă”.

Premierul Ludovic Orban susţine că o firmă, abonat al reţelei Primăriei Capitalei, a contestat licitaţia pentru achiziţionarea măştilor destinate persoanelor defavorizate.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, consideră ruşinos faptul că şeful Guvernului caută ţapi ispăşitori pentru că Executivul nu e capabil să achiziţioneze aceste măşti şi îl avertizează că, dacă insistă cu insinuări murdare, îi indică public persoana din anturajul său care poate contacta direct şi amical acţionarii firmei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
3.08.2020, 14:38:57

Şică, las-o pe Firea în plata Domnului, e prea mică pentru un război aşa de mare.