Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: „Pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât ne va permite economia“

9
23 May 2020 20:41:52
Autor: Adelina Mărăcine
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă la România TV, că pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât va permite economia, precizând că sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală.

„Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală si vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită“, a dat asigurări premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 septembrie.

În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară.

„La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situaţia bugetară şi vom vedea şi prognozelor instituţiilor internaţionale şi la baza deciziei va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Repet, pensiile vor creşte dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Cu cât economia va creşte, cu atât pensiile vor creşte cu un procent mai mare“ a adăugat Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

vasile dumitrascu
23.05.2020, 20:52:22

in sfarsit, spune si el un lucru inteligent.

-6 (12 voturi)
Ţepeş
23.05.2020, 21:50:53

vasile dumitrascu HĂ HĂ HĂ Lucru inteligent spus de Orban? "Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti"? Asta este inteligența lui? Adică mărește cu 10%, sau cât va fi, TOATE PENSIILE? De ce nu spune că pensiile vor crește diferențiat? Adică cel care are 30.000 de lei pensie va primi 3.000 de lei în plus, iar cel care are 1.000 de lei va primi 100 de lei în plus? Adică se va mări și mai mult diferența dintre pensiile muncite și cotizate față de pensiile nesimțite și nemeritate? PNL uită că majoritatea pensionariilor au pensii de subzistență și se miră, ba mai și acuză, că pensionarii votează cu PSD. Sigur că o să se apere spunând că așa e legea, și e dată de PSD. Băi peneliștilor, treziți-vă. V-ați asumat guvernarea? Guvernați. Pentru popor. O lege poate fi schimbată și nu menținută în favoarea celor care trăiesc pe spinarea poporului.

+8 (10 voturi)
Cozmin
23.05.2020, 21:54:06

Dimpotriva. Sa-i fie rusine. Oricand va putea spune ca economia nu permite cresterea pensiilor. Cand a fost vorba despre cresterea salariilor parlamentarilor, primarilor, consilierilor cu 300%, cu 400% sau chiar mai mult, au fost bani. Nu s-a intrebat nimeni daca economia permite asemenea cresteri. Treba lui este sa gaseasca solutii, iar daca nu stie cum, il ajutam noi : – sa desfiinteze sau sa impoziteze pensiile speciale, nesimtite si nemeritate - sa reduca salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor si consilierilor – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor revolutionari – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt niste obscure SRL-uri sau ONG-uri) – sa desfiinteze finantarea asa-zisei case regale – sa desfiinteze finantarea de la buget a partidelor – sa confiste integral averile marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara

+7 (9 voturi)
Lamuritorul
23.05.2020, 21:25:40

Pai asa, ma, cum va spuneam si eu, pensiile trebuie majorate doar cu 10-14% MAXIM, pentru a acoperi inflatia pentru pensionari, si a putea saracii sa-si cumpere in termeni reali cam aceleasi lucruri si un pic peste eventual. AS INTRODUCE UN AMENDAMENT: NU SE VOR MAJORA DELOC PENSIILE SPECIALE (SUNT SUFICIENTE, cred eu si, ce e mai important, mai cred asta milioane de oameni), De alocatii marite nu poate fi vorba, au fost marite acum un an, nu le marim anual doar ca sa le iasa pasienta unor demagogi pesedisti.

0 (2 voturi)
Adrian. Fkt.
23.05.2020, 21:54:27

nar trebui majorat punctul de pensie cu 40 la suta la toti ci sa fie majorat cu 500 de lei toate pensiile s i asa cresterea nu ar fi mai mare pe total de 10 la suta, ca nu e corect ca la toti spagari si coruptii speciali care au pensii si asa uriase sa fie marite . unu care are pensie de o mie de lei 5 sute inseamna mult dar la astia speciali la 10-20 de mii pensii e un nimica toata.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările