Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: PNL caută soluţii pentru ca primarii să nu mai ajungă în stadiul de milogi obligaţi să deschidă uşa cu capul pe la instituţii

1
5 May 2018 14:40:22
Autor: Maria Tufan
Liderul PNL Ludovic Orban
Liderul PNL Ludovic Orban

Ludovic Orban a vorbit sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii organizaţiilor liberale din regiunea de sud-est a României, despre soluţiile privind dezvoltarea comunităţilor locale, dar şi despre promisiunile neîndeplinite ale Guvernului PSD. Acesta a anunţat că vor încerca implementarea unei autonomii la nivel local pentru ca primarii să nu mai ajungă „în stadiul de milogi obligaţi să deschisă uşa cu capul pe la instituţii”.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a vorbit sâmbătă, la Murighiol, în judeţul Tulcea, despre soluţiile liberalilor pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Acesta a precizat că se încearcă implementarea unei „autonomii reale” pentru ca primarii să primească resurse financiare, fără a mai fi în stadiul de „milogi”.

„PNL caută soluţii serioase pentru o autonomie reală în România, pentru ca primarii să nu mai fie aduşi în stadiul de milogi obligaţi să deschidă uşa cu capul pe la diferite instituţii controlate, nu contează de cine. Trebuie construit un sistem care să le permită comunităţilor să aibă resursele financiare necesare dezvoltării", a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a criticat actualul Guvern şi a enumerat câteva din promisiunile neîndeplinite de acesta şi a menţionat că o reformă în interiorul Executivului este extrem de necesară.

„Avem un proiect de lege pentru ca 80% din sumele încasate din redevenţe să se facă sursă de venit la bugetele locale, împărţite între localităţi şi judeţ. Nu mi se pare normal să ai cariere şi tot felul de exploataţii care poluează şi distrug localitatea, drumuri locale şi judeţene, iar autorităţile locale să nu beneficieze în niciun fel de existenţa unor asemenea exploataţii. Este un proiect de lege despre care (membrii PSD - n.r.) zic că-l susţin, dar împotriva căruia au votat în Comisia de buget finanţe. (...) Trebuie să facem reformă. Guvernele liberale aveau nouă ministere. În Europa, media pe guvern este de 13-14 ministere. Ce să faci cu 28 de ministere care se calcă pe bătătură şi care nu fac altceva decât să-şi inventeze atribuţii care nu înseamnă decât noi stavile impuse în calea iniţiativei individuale", a completat Ludovic Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Pribeagul Ro
5.05.2018, 15:53:08

Suntem in mijlocul unei situatii absurde, de neimaginat. PSDul pur si simplu fura primari ai altor partide, pe motiv ca el dispune de finantele tarii. Este inadmisibil asa ceva! "Trebuie construit un sistem care să le permită comunităţilor să aibă resursele financiare necesare dezvoltării", a declarat Orban, potrivit Agerpres." Corect. dar ce propuneti voi, liberalii, cu redeventele, nu merge. Cit reprezinta redeventele in veniturile bugerare? Si din ce provin majoritatea din veniturile din redevente? Petrol si gaze naturale. Mai liberalilor, veniti cu propuneri rationale! Legiferati alegerile in doua tururi! Ca altfel ramineti unde sunteti, de risul lumii.

Modifică Setările