Ludovic Orban îşi asumă guvernarea: Voi fi premier şi în varianta de guvern după căderea Cabinetului Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban ar accepta să fie nominalizat de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier în cazul unui guvern de tranziţie. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban ar accepta să fie nominalizat de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier în cazul unui guvern de tranziţie. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu pentru HotNews, că va accepta să fie premier din partea PNL în cazul unui guvern de tranziţie.

„Rolul Guvernului de tranziţie ar fi acela de a organiza alegerile anticipate. E foarte greu să aplică măsuri profunde cu un astfel de guvern, pentru că te bizui pe un parlament care nu mai are nicio legătură cu voinţa actuală a românilor (...) Suntem pregătiţi să guvernăm, dar va fi greu să plici nişte măsuri cu actuala majoritate parlamentară“, a declarat Ludovic Orban, într-un interviu pentru HotNews, întrebat despre cum vede ieşirea din criza politică. 

De altfel, preşedintele PNL a precizat faptul că au început negocierile cu partidele de opoziţie pentru moţiunea de cenzură, însă la ALDE nu „mai are cu cine să discute“.  

Liderul liberal a precizat că îşi va asuma funcţia de premier în cazul în care e nominalizat de preşedintele Iohannis, inclusiv într-un guvern de tranziţie. 

„Decizia PNL este că voi fi premier dacă vom câştiga alegerile. Voi fi premier şi în varianta de guvern după căderea Cabinetului Dăncilă“, a subliniat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite