Ludovic Orban: Premierul este complet iresponsabil. Tudose arată perfidia, populismul şi reaua voinţă caracteristică găştii lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că premierul Mihai Tudose îi „incită“ pe oameni să nu depună bani la băncile care nu raportează profit, context în care îl cataloghează drept „iresponsabil“.

„Premierul este complet iresponsabil. Cum să inciţi cetăţenii să nu îşi mai depună bani în bănci care nu raportează profit? Cum să inoculezi, chiar şi aluziv, ideea că banii depuşi nu ar fi siguri? Cum să rişti prin astfel de declaraţii să dai naştere la o retragere masivă de bani din bănci? Pe lângă iresponsabilitate, Tudose arată perfidia, populismul şi reaua voinţă caracteristică găştii lui Dragnea. Hai să dăm în bănci că dă bine la popor“, a scris Ludovic Orban într-un mesaj pe Facebook. 

Mai mult, şeful PNL a precizat că viovaţii pentru situaţia evitării plăţii impozitului pe profit de o parte dintre bănci ar fi tot PSD. „Am şi eu două întrebări clarificatoare. Cine a condus Guvernul în perioada în care unele bănci nu au plătit impozit pe profit? Cine a fost director la mari contribuabili (deci şi la bănci) în aceeaşi perioadă? Nu cumva PSD şi Ionuţ Mişa? (...) Cine a închis ochii şi este vinovat pentru evitarea plăţii impozitului pe profit de către o parte dintre bănci? PSD, evident. Povestea cu hoţul care strigă hoţii nu mai merge“, a mai spus Orban. 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat verificări la două dintre băncile care activează în România şi nu sunt pe profit, pentru a vedea ce se întâmplă acolo, a declarat, duminică seara, premierul Mihai Tudose. El a adăugat că, din 36 de bănci cu activitate în România, „18 sunt pe profit şi 18 nu“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite