Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban – protectorul lui Raed Arafat

15
16 Nov 2021 07:03:59
Raluca Boboc
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Este deja o certitudine faptul că în acest an toate stelele şi astrele cereşti s-au aliniat împotriva lui Ludovic Orban. Mai întâi, fostul lider liberal a pierdut şefia guvernului, acesta fiind scos din cărţi pentru funcţia de premier chiar de către preşedintele Klaus Iohannis în complicitate cu liderii USR.

Orban a înghiţit cu greu umilinţa suferită în urma pierderii nominalizării pentru poziţia de prim-ministru şi a declanşat o puternică contraofensivă pentru recuperarea funcţiei pierdute. Astfel, a iniţiat procedurile pentru organizarea unui congres intern care ar fi trebuit să limpezească apele în partid. Fiind convins că nu va avea un contracandidat pe măsură.

Surpriză, însă. La finalul uneia dintre cele mai dure şi sângeroase campanii interne desfăşurate la nivelul unui partid politic, Ludovic Orban a fost învins fără drept de apel de Florin Cîţu, produsul său politic. Un congres extrem de controversat, la finalul căruia Ludovic Orban a pierdut toată puterea şi influenţa în PNL.

Iar valul pierderilor nu s-a oprit aici pentru fostul preşedinte al PNL. A urmat demisia de la şefia Camerei Deputaţilor, apoi cea din grupul parlamentar al PNL. Pentru ca, într-un final, Orban să fie executat cu sânge rece, acesta fiind exclus din partid şi trimis la tomberonul istoriei de gambler-ul Cîţu. Cu 31 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 2 voturi nule.

Făcut knockout de loviturile dure încasate în plină figură, Orban a început să acţioneze haotic. Aflat în plină campanie electorală pentru noua formaţiune politică pe care o pregăteşte de câteva luni în culisele politicii, fostul şef al PNL a trecut la dezvăluiri explozive despre Klaus Iohannis, devenit acum principalul său inamic politic.

Astfel, invitat într-o emisiune tv, Ludovic Orban a dezvăluit că, atunci când a deţinut funcţia de premier, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut schimbarea din funcţie a lui Raed Arafat, lucru pe care Orban nu l-a luat niciodată în calcul, deoarece sistemul de situaţii de urgenţă ar fi construit în jurul lui Raed Arafat şi ar depinde exclusiv de acesta.

„Ştiam la data respectivă că dacă l-aş fi schimbat pe Arafat şi mi-ar fi apărut o situaţie de urgenţă, sistemul nu ar fi funcţionat. Pentru că a repune în funcţiune sistemul fără Arafat, sistemul este construit astfel încât să depindă de Arafat” – a afirmat Ludovic Orban în cadrul emisiunii Insider Politic.

Deşi dezvăluirea despre cererea de demitere a lui Arafat s-a dorit a fi un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, prin această declaraţie fostul lider al PNL a reuşit performanţa de a-şi trage singur un glonţ în propriul său proiect politic. Pentru că la nivel de imagine, Orban vă rămâne în percepţia publică drept protectorul unuia dintre cele mai detestate personaje publice din România.

O dezvăluire făcută cu multă ură, dar care va cântări extrem de greu, în special, în rândul electoratului liberal-conservator pe care îl vizează Ludovic Orban cu noul său partid politic. Un electorat care nu a uitat toate intervenţiile eşuate, soldate cu victime, la care a participat Arafat în calitate de pricipal coordonator, precum Colectiv, Apuseni, Siutghiol etc. De asemenea, nici „atrocităţile” comise de autorităţi la propunerea sau la instigarea lui Arafat pe perioada pandemiei.

Mai mult, prin afirmaţia, făcută cu foarte multă convingere, că sistemul de situaţii de urgenţă depinde exclusiv de Arafat, Ludovic Orban, în calitate de fost lider de partid şi fost premier al României, a dat o palmă grea tuturor specialiştilor în situaţii de urgenţă, care îşi fac zilnic datoria pentru a salva vieţi omeneşti. Specialişti care nu au primit niciodată şansa pentru a-şi demonstra şi competenţa managerială în fruntea DSU din cauza „nemuritorului” Arafat.

Deşi Orban lucrează din greu pentru a se detaşa de imaginea lui Klaus Iohannis, prin această mărturisire fostul preşedinte al PNL nu face altceva decât să se aşeze alături de preşedintele României în rândul liderilor politici care susţin că statul român este un stat eşuat. Pentru că doar un stat eşuat permite cu o aşa seninătate ca un întreg sistem vital, precum cel al situaţiilor de urgenţă, să fie dependent de o singură persoană.

Cu siguranţă războiul pornit de Ludovic Orban împotriva lui Klaus Iohannis va continua cu noi dezvăluiri despre acesta. Însă, dacă Iohannis vrea să facă cu adevărat un lucru util pentru această ţară, având în vedere că toate proiectele sale politice – de la România Educată, sau o Românie fără PSD – au eşuat deja, atunci ar trebui să ceară din nou demiterea lui Raed Arafat din fruntea DSU. Şi va rămâne în istorie drept preşedintele care a scăpat ţara de cel mai toxic personaj din ultimii 30 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Iulian Arion
16.11.2021, 07:24:44

Trebuie sa existe reguli si oameni cu pregatire profesionala corespunzatoare. Chestia asta: Ştiam la data respectivă că dacă l-aş fi schimbat pe Arafat şi mi-ar fi apărut o situaţie de urgenţă, sistemul nu ar fi funcţionat. Se numeste management toxic. Toata administratia functioneaza toxic. Cei de facut? Competitie on line, computerizata, de verificare a cunostintelor prin intrebari cu o varianta de raspuns, subiecte cu studii de caz, Durata ocuparii functiei de conducere limitata la maxim patru ani. Doar prin concurs de admitere se pot selecta valorile.

-24 (26 voturi)
Vanatorul/dc
16.11.2021, 07:45:49

Dincolo de ”patima” cu care ”stampilam” (de cele mai multe ori ”pe merit”) cutrelor care-si spun ”politicieni romani”, dincolo de simpatiile sau antipatiile avute pentru acestia (ca deh, toti suntem facuti din carne cu sentimente), e bine sa retinem din declaratiile lor (macar, pentru noi insine daca nu pentru altii) unde mint si unde spun adevarul acesti farisei cu mentalitate si comportament de fanarioti moderni, atunci cand se-apuca sa-si dea la geoale unii altora, ei intre ei, ca niste hiene care schelălăie turbate in timp ce trag in toate partile de leșul deja descaranat pana la os al avutiei nationale ..! Atunci cand se vad..”incoltiti” , ii pălesc brusc niste ..stranii ”pușeuri de sinceritate”, care, surpinzator, dincolo de incarcatura inerenta de demagogie, manipulare si autovictimizare, merita ”periate”, ”filtrate” si ”incrucisate” cu alte chestii care ”au transpirat” deja, din surse diferite. In cazul lui Ludovic Orban, e clar ca lumina zilei (si tocmai de aceea trebuie mentionat), ca nu el ce cea mai mare problema a PNL sau a Romaniei. Si nici Cîțu macar..! Iohannis..!

-22 (24 voturi)
Vanatorul/dc
16.11.2021, 09:20:21

Ma sint onorat sa stiu ca fiecare postarea de-a mea primeste imediat, in mod..automat, fix 12 dislike-uri..!

-22 (24 voturi)
imacandi
16.11.2021, 08:45:27

mai tineti minte cand Basescu a vrut sa-l inlocuiasca pe Arafat?acelasi lucuru l-a incercat sa-l faca Iohannis.oare de ce? Un sistem nu poate sta intr-un om pentru ca omul nu e vesnic dar este evident ca sistemul a fost construit de Arafat si in mod logic se invarte in jurul sau.Nu e perfect dar fara el unde am fi? asa ca incetati sa-l mai acuzati pe acest om in mod inutil,a pus pe picioare o structura care ajuta ,care functioneaza bine.da,mai exista loc de mai bine,peste tot se intampla asta,dar faptul ca oamenii politici se "bat" pe Arafat ascudne alte lucruri.poate accesul "zeilor" zilelor noastre la facilitati si acdcesul la cele mai bune produse destinate salvarii vietilor?

+1 (3 voturi)
Iulian Arion
16.11.2021, 11:48:27

Arafat este reprezentantul crimei organizate de catre autoritatile de ocupatie, specializate in furtul banului public prin comenzi inutile, inoportune, sumpe sau fictive din cadrul ISU. Peste tot in sistemul achizitiilor publice sunt "neinlocuibili". De pilda Catu.

-22 (26 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările