Ludovic Orban – protectorul lui Raed Arafat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Este deja o certitudine faptul că în acest an toate stelele şi astrele cereşti s-au aliniat împotriva lui Ludovic Orban. Mai întâi, fostul lider liberal a pierdut şefia guvernului, acesta fiind scos din cărţi pentru funcţia de premier chiar de către preşedintele Klaus Iohannis în complicitate cu liderii USR.

Orban a înghiţit cu greu umilinţa suferită în urma pierderii nominalizării pentru poziţia de prim-ministru şi a declanşat o puternică contraofensivă pentru recuperarea funcţiei pierdute. Astfel, a iniţiat procedurile pentru organizarea unui congres intern care ar fi trebuit să limpezească apele în partid. Fiind convins că nu va avea un contracandidat pe măsură.

Surpriză, însă. La finalul uneia dintre cele mai dure şi sângeroase campanii interne desfăşurate la nivelul unui partid politic, Ludovic Orban a fost învins fără drept de apel de Florin Cîţu, produsul său politic. Un congres extrem de controversat, la finalul căruia Ludovic Orban a pierdut toată puterea şi influenţa în PNL.

Iar valul pierderilor nu s-a oprit aici pentru fostul preşedinte al PNL. A urmat demisia de la şefia Camerei Deputaţilor, apoi cea din grupul parlamentar al PNL. Pentru ca, într-un final, Orban să fie executat cu sânge rece, acesta fiind exclus din partid şi trimis la tomberonul istoriei de gambler-ul Cîţu. Cu 31 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 2 voturi nule.

Făcut knockout de loviturile dure încasate în plină figură, Orban a început să acţioneze haotic. Aflat în plină campanie electorală pentru noua formaţiune politică pe care o pregăteşte de câteva luni în culisele politicii, fostul şef al PNL a trecut la dezvăluiri explozive despre Klaus Iohannis, devenit acum principalul său inamic politic.

Astfel, invitat într-o emisiune tv, Ludovic Orban a dezvăluit că, atunci când a deţinut funcţia de premier, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut schimbarea din funcţie a lui Raed Arafat, lucru pe care Orban nu l-a luat niciodată în calcul, deoarece sistemul de situaţii de urgenţă ar fi construit în jurul lui Raed Arafat şi ar depinde exclusiv de acesta.

„Ştiam la data respectivă că dacă l-aş fi schimbat pe Arafat şi mi-ar fi apărut o situaţie de urgenţă, sistemul nu ar fi funcţionat. Pentru că a repune în funcţiune sistemul fără Arafat, sistemul este construit astfel încât să depindă de Arafat” – a afirmat Ludovic Orban în cadrul emisiunii Insider Politic.

Deşi dezvăluirea despre cererea de demitere a lui Arafat s-a dorit a fi un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, prin această declaraţie fostul lider al PNL a reuşit performanţa de a-şi trage singur un glonţ în propriul său proiect politic. Pentru că la nivel de imagine, Orban vă rămâne în percepţia publică drept protectorul unuia dintre cele mai detestate personaje publice din România.

O dezvăluire făcută cu multă ură, dar care va cântări extrem de greu, în special, în rândul electoratului liberal-conservator pe care îl vizează Ludovic Orban cu noul său partid politic. Un electorat care nu a uitat toate intervenţiile eşuate, soldate cu victime, la care a participat Arafat în calitate de pricipal coordonator, precum Colectiv, Apuseni, Siutghiol etc. De asemenea, nici „atrocităţile” comise de autorităţi la propunerea sau la instigarea lui Arafat pe perioada pandemiei.

Mai mult, prin afirmaţia, făcută cu foarte multă convingere, că sistemul de situaţii de urgenţă depinde exclusiv de Arafat, Ludovic Orban, în calitate de fost lider de partid şi fost premier al României, a dat o palmă grea tuturor specialiştilor în situaţii de urgenţă, care îşi fac zilnic datoria pentru a salva vieţi omeneşti. Specialişti care nu au primit niciodată şansa pentru a-şi demonstra şi competenţa managerială în fruntea DSU din cauza „nemuritorului” Arafat.

Deşi Orban lucrează din greu pentru a se detaşa de imaginea lui Klaus Iohannis, prin această mărturisire fostul preşedinte al PNL nu face altceva decât să se aşeze alături de preşedintele României în rândul liderilor politici care susţin că statul român este un stat eşuat. Pentru că doar un stat eşuat permite cu o aşa seninătate ca un întreg sistem vital, precum cel al situaţiilor de urgenţă, să fie dependent de o singură persoană.

Cu siguranţă războiul pornit de Ludovic Orban împotriva lui Klaus Iohannis va continua cu noi dezvăluiri despre acesta. Însă, dacă Iohannis vrea să facă cu adevărat un lucru util pentru această ţară, având în vedere că toate proiectele sale politice – de la România Educată, sau o Românie fără PSD – au eşuat deja, atunci ar trebui să ceară din nou demiterea lui Raed Arafat din fruntea DSU. Şi va rămâne în istorie drept preşedintele care a scăpat ţara de cel mai toxic personaj din ultimii 30 de ani.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite