Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: PSD este ca „un şuţ“ care se face că îţi dă un leu pe stradă şi în timpul acesta îţi bagă mâna în buzunar şi îţi fură portofelul

5
31 Jan 2019 19:26:35
Autor: Radu Eremia
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat dur coaliţia PSD-ALDE pentru modul cum au ales să rezolve problema returnării banilor din impozitul pe venit către primării, susţinând că Guvernul dă cu o mână, dar ia cu trei.

„„Guvernul s-a făcut că respectă solicitările reprezentanţilor autorităţilor locale, şi anume, să transfere impozitul pe venit către autorităţile locale, în cota pe care şi noi am susţinut-o, şi anume 60% direct la bugetele locale ale primăriilor, 20% la nivel judeţean şi 20% pentru echilibrare pentru a asigura cheltuielile de funcţionare ale fiecărei administraţii locale. Dar cu trei mâini ia. O mână cu care ia este mâna prin care nu şi-au îndeplinit obligaţiile din programul de guvernare de a transfera către bugetele locale impozitul pe venitul din pensie. A doua mână cu care ia este reducerea sumelor transferate din TVA pentru autorităţile locale, iar a treia mână cu care ia este mâna cu care se transferă integral cheltuielile de asistenţă socială în sarcina bugetelor locale. Anul trecut 90% erau suportate de la bugetul de stat şi doar 10% erau suportate de la bugetele locale“, a declarat preşedintele PNL, Luddovic Orban. 
 
Liderul liberalilor a subliniat care vor fi pierderile pentru administraţia locală. „Pe analizele noastre, după ce anul trecut autorităţile locale au pierdut peste 7,5 miliarde RON venituri în bugetele locale, în 2019 autorităţile locale vor pierde peste 4,5 miliarde de RON. Per ansamblu, exact datorită celor trei mâini cu care PSD-ul ia fără să spună că ia. De fapt, PSD este ca «un şuţA care se face că îţi dă un leu pe stradă şi în timpul acesta îţi bagă mâna în buzunar şi îţi fură portofelul“, a completat Orban

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Sorin Barbul
31.01.2019, 22:51:13

Comparație foarte reușită.

+1 (1 vot)
Ganea Sorin
1.02.2019, 00:11:01

CE ESTE "SUT" mai MIRLANEEEEEEEEEEEEEE?

-1 (1 vot)
Ganea Sorin
1.02.2019, 00:11:39

Tu esti alta MIZERIE DIN CLACA COMUNIUSTA

-1 (1 vot)
Adrian Popescu
1.02.2019, 06:40:20

un evreu ungur cu minte perversa

LochRoagPM
1.02.2019, 08:03:52

...lasă ludovice că vă puteți și voi juca în virtual de-a guvernul și de-a bugetul țării, pe departamente , pe ce vreți voi. ...aveți cei mai rejectați finanțiști din europa , tripleta de aur , cîțu - dancă și puteți să cereți expertiză și de la fârșerotu ăla de la usere , altă somitate bancară . Până atunci când din virtual veți trece prin furcile caudine democratice - numite alegeri parlamentare naționale , luați și rumegați ce vă dau Fetele de la Videle.

-1 (1 vot)