Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: Rareş Bogdan e un adevărat campion al luptei împotriva minciunii

5
14 Mar 2019 18:53:13
Autor: News.ro
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că liberalii au cea mai puternică listă pentru PE, numindu-l pe Rareş Bogdan, primul pe listă, un campion al luptei împotriva minciunii, pe Mircea Hava - campionul absorbţiei de fonduri UE, iar pe Gheorghe Falcă - un primar de succes. Conform liderului PNL, Vasile Blaga se va bate pentru admiterea României în Schengen.

„Partidul Naţional Liberal, în această campanie, îşi asumă răspunderea de a repara prestigiul României,deteriorat grav în urma conflictelor artificiale generate de cei care se află astăzi la putere şi în urma incapacităţilor de a reprezenta România corect.  Avem cea mai puternică listă. Avem oameni care în viaţa lor au făcut lucruri palpabile pentru cetăţeni. Avem reprezentanţi care deja în diferitele funcţii pe care le-au deţinut, indiferent că au fost primari, indiferent că au fost în Parlamentul European, indiferent că au ocupat poziţii publice, au arătat că au capacitatea să îi slujească pe cetăţeni şi să  facă lucruri bune pentru oameni", a declarat Orban după ce lista de candidaţi a fost validată în forurile de conducere ale partidului, el dând cititre listei şi prezentând candidaţii.


Pe primul loc, Partidul Naţional Liberal va fi reprezentat de Rareş Bogdan.

„Rareş Bogdan revine în Partidul Naţional Liberal şi intră pe câmpul de bătălie, de data asta fiind alături de Partidul Naţional Liberal. Rareş Bogdan este un adevărat campion al luptei împotriva minciunii, dezinformării, abuzurilor, este omul care când toţi ceilalţi spuneau minciuni  a avut curajul să spună adevărul.  Este un om care, fără menajamente, şi-a pus în slujba binelui public  toate calităţile şi şi-a asumat toate riscurile  pentru a-i informa corect pe cetăţeni şi pentru a arăta cu adevărat faţa hidoasă a celor care îşi bat joc de România", l-a prezentat liderul PNL.

Pe locul doi, Partidul Naţional Liberal, Partidul Unirii, "îl sprijină pe primarul capitalei Unirii, Alba Iulia, în persoana lui Mircea Hava, campionul absorbţiei de fonduri europene, primarul care a reuşit să facă minuni în Municipiul Alba Iulia".

„Pe locul trei îl susţinem pe  Siegfried Mureşan, unul dintre cei mai tineri şi influenţi europarlamentari români, un om care a fost parte la decizii importante pentru Parlamentul European, pentru Uniunea Europeană  şi mai ales pentru România. (...) Pe locul patru este Vasile Blaga.  Vasile Blaga  are misiunea de a se bate pentru integrarea  României Schengen. Nu cred că este cazul să vă reamintesc lucrurile deosebite pe care le-a făcut în calitate de ministru, pe parcursul integrării României în Uniunea Europeană şi de-a lungul carierei sale politice", a afirmat liderul PNL.
 
Pe locul cinci PNL o susţine pe Adina Vălean.

„Despre Adina Vălean pot să vă spun că este în Parlamentul European din 2006, încă dinaintea intrării României în Uniunea Europeană, având calitatea de euro-observator şi din 2007 până astăzi a fost parlamentar european. A deţinut funcţii extrem de importante cum este funcţia de vicepreşedinte al  Parlamentului European iar Adina Vălean este singurul europarlamentar român care deţine astăzi funcţia de preşedinte de Comisie a Parlamentului European, fiind preşedinta Comisiei M. Am să vă readuc aminte despre un singur lucru, din ceea ce a făcut bun pentru români, Adina Vălean şi anume,  practic desfiinţarea taxei de roaming", a amintit Ludovic Orban.

„Pe locul şase este Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj un europarlamentar remarcabil, un europarlamentar care s-a bătut sistematic pentru interesele fermierilor români , un europarlamentar care a avut capacitatea de a determina comisarul pe agricultură şi alţi oficiali europeni, să se îndrepte şi să caute să sprijine şi fermierii români la nivel european. Domnul Dan Motreanu, vicepreşedinte al PNL,  ocupă locul şapte. Domnul Dan Motreanu este profilat pe Dezvoltare Regională şi Dezvoltare Rurală, este un om care a deţinut calitatea de ministru al Agriculturii şi este unul dintre cei mai valoroşi membrii  din conducerea Partidului Naţional Liberal. Domnul primar Falcă este candidat pe locul opt. Domnul Falcă este un primar de succes. Este un primar care a fost campion al atragerii investiţiilor private în Municipiul Arad. Este un primar care a fost campion al atragerii de fonduri europene şi este un primar deja implicat în politica europeană, deoarece domnul Falcă este reprezentant de 9 ani din partea României în structura de la nivel european al autorităţilor locale şi regionale, respectiv Comitetul Regiunii", a continuat el.

Pe locul 9 se află Cristian Buşoi.


„Domnul Cristian Buşoi a reprezentat Partidul Naţional Liberal în mandatul trecut în Parlamenetul European, având realizări remarcabile în domeniul sănătăţii fiind, practic, persoana pe care o sprijinim pentru a determina politici de sănătate care să permită creşterea calităţii serviciilor medicale acordate românilor la nivelul serviciilor medicale europene. De asemenea, susţinerea tuturor proiectelor care beneficiază de finanţări europene cum sunt proiectele celor 3 spitale regionale care din păcate bat pasul pe loc din cauza incompetenţei şi relei voinţe ale actualului Guvern",a explicat liderul PNL.

Pe locul 10 Marian-Jean Marinescu, este "reprezentantul Partidului Popular European în negocieri extrem de importante pentru România în domenii cum ar fi transport, energie şi alte domenii de maximă importanţă", cel care "a reuşit să obţină modificări care să apere interesele transportatorilor români".

„Pe locul 11 este domnul profesor Vlad Nistor, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal pentru politică externă, un om cu o activitate internaţională remarcabilă. (...) Pe locul 12 îl susţinem pe actualul europarlamentar Mihai Ţurcanu despre care pot să vă spun că a fost implicat în calitate de raportor în 2 proiecte de reglementare extrem de importante  pentru România şi se poate spune fără niciun fel de indoială că Mihai Ţurcanu, practic, a reuşit să salveze industria petro-chimică din România, a fertilizanţilor, a îngrăşămintelor chimice", a precizat preşedintele PNL.

Citeşte şi:
Primul mesaj al lui Rareş Bogdan în calitate de candidat PNL la euroalegeri
 
Oficial. PNL a decis lista pentru Bruxelles. Cine a prins loc eligibil şi ce le-a spus Rareş Bogdan liberalilor
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Mihai Radulescu
14.03.2019, 20:59:13

Bine Ludovic ca ai anuntat lista,mai convins,deja stiu cu cine nu voi vota.

+1 (1 vot)
Sorin Barbul
14.03.2019, 21:51:36

Primul și al zecelea sunt perfect votabili. În legătură cu ceilați pot exista discuții.

-1 (1 vot)
Adrian Dinu
14.03.2019, 22:10:53

Ma bufneste rasul cu acest mascarici Rares Bogdan pe locul 1 pe lista PNL pentru Europarlamentare. Vrea sa ajute Romania plecand la Bruxelles pe 7000 de euro pe luna plus multe altele. Si asta 5 ani cat e un mandat de asta. Faceti socoteala totala. Rares Bogdan a servit bine si a primit!!! :) Asta pentru naivii rezist. Pai daca RB nu va mai fi la Realitatea. Ca nu poti fii si militant PNL si jurnalist ,,obiectiv''. UM Digi 24 schimba macazul Antena 3 e cum e, Romania TV e jale Ce faceti, o sa-l cititi pe RB in Comisarul? :)))) Cine va mai arata acuzativ spre PSD??? A? Nu va simtiti tradati? Cand naiba vom intelege ca toti sunt o apa si un pamant pe interese!!!??? Ba Rares Bogdan, cui ii lasi pe Diaconescu, Ionita, Lefter, Duminica, etc? :))

+1 (1 vot)
Manole Scarlat
14.03.2019, 22:28:08

Adrian Dinu: Corect !

Manole Scarlat
14.03.2019, 22:26:00

Ăştia e "specialiştii" PNL-ului, probabil ce-a mai rămas din cei "15.000 de specialişti" ai CDR-ului din 1996 care pe atunci promiteau să construiască cămine pentru 10.000 de studenţi, să pietruiască şi să ilumineze drumurile săteşti, să asigure alimentarea cu apă a satelor şi să electrificare toate aşezările omeneşti de pe teritoriul României, să facă reîmpărţirea administrativ-teritorială a ţării, să refacă şi să dezvolte infrastructura (şosele, căi ferate, aeroporturi, porturi, reţele de comunicaţii) şi alte baliverne de adormit copiii. De vină-i ăla chior... https://www.youtube.com/watch?v=WVCsN93dQs8

Modifică Setările