Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: S-au dat extrem de multe amenzi. Vrem să creştem şi mai mult capacitatea de testare. Am ajuns la 25.000 de teste pe zi

1
12 Aug 2020 13:31:18
Autor: Radu Eremia
Premierul Ludovic Orban. FOTO Facebook Guvenrul României
Premierul Ludovic Orban. FOTO Facebook Guvenrul României

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că Guvernul a asigurat creşterea capacităţii de testare până la 25.000 de teste pe zi. De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a recunoscut că s-au dat „extrem de multe amenzi”.

„ Mă voi referi la început la măsurile e combatere a răspândirii Covid-19. Ne-am confruntat cu o situaţie dificilă, dar am lucrat eficient împotriva coronaviruslui. În Legea 55 au fost două articole care au afectat negativ capacitatea autorităţilor în lupta contra coronaviruslui. O măsură negativă a fost blocarea concursurilor. Niciun spital nu a putut organiza concursuri”, a declarat Ludocic Orban. 

„Am avut probleme de personal. Degeaba avem paturi, dacă nu avem oameni. Am crescut constant capacitatea de testare, de la 400-500 de teste am ajuns la 25.000 de teste pe zi. Încercăm să creştem şi mai mult capacitatea”, a mai spus şeful Guvernului. 

„Am crescut intensitatea controalelor. S-au dat extrem de multe amenzi, atât pentru operatori economici, dar şi pentru persoane. Orice român e normal să fie sanţionat”, a completat Orban. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Preda
12.08.2020, 13:58:18

Viața înainte și după Sică Mandolină! Cum merge maestre racolarea de primari PSD? Parcă era vorba să schimbăm niște oameni care au dovedit că nu sunt în stare de nimic ...