Ludovic Orban: S-au dat extrem de multe amenzi. Vrem să creştem şi mai mult capacitatea de testare. Am ajuns la 25.000 de teste pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban. FOTO Facebook Guvenrul României
Premierul Ludovic Orban. FOTO Facebook Guvenrul României

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că Guvernul a asigurat creşterea capacităţii de testare până la 25.000 de teste pe zi. De asemenea, liderul de la Palatul Victoria a recunoscut că s-au dat „extrem de multe amenzi”.

„ Mă voi referi la început la măsurile e combatere a răspândirii Covid-19. Ne-am confruntat cu o situaţie dificilă, dar am lucrat eficient împotriva coronaviruslui. În Legea 55 au fost două articole care au afectat negativ capacitatea autorităţilor în lupta contra coronaviruslui. O măsură negativă a fost blocarea concursurilor. Niciun spital nu a putut organiza concursuri”, a declarat Ludocic Orban. 

„Am avut probleme de personal. Degeaba avem paturi, dacă nu avem oameni. Am crescut constant capacitatea de testare, de la 400-500 de teste am ajuns la 25.000 de teste pe zi. Încercăm să creştem şi mai mult capacitatea”, a mai spus şeful Guvernului. 

„Am crescut intensitatea controalelor. S-au dat extrem de multe amenzi, atât pentru operatori economici, dar şi pentru persoane. Orice român e normal să fie sanţionat”, a completat Orban. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite