Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban şi-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL: „A fost făcut praf un partid, o coaliţie şi un Guvern. Sper că despărţirea e temporară“

30
26 Oct 2021 10:33:50
Autor: Radu Eremia
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Ludovic Orban, fost preşdinte al PNL, şi-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, ceea ce reprezintă un prim pas al acestuia de părăsire a partidului în care a fost membru timp de 30 de ani.

Ludovic Orban a mers marţi dimineaţă, la tribuna plenului, şi a anunţat că îşi dă demisia din grupul parlamentar al PNL. 

„Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL şi-mi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat. 

Motivul principal al deciziei mele este de ceea ce reprezentăm noi parlamentarii. Obligaţia pe care o am faţă de cetăţenii care au avut încredere în mine şi PNL e să-mi respect angajamentele din campania electorală. Singura soluţie e de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar. Atâtea decizii inepte împotriva României nu mi-a fost dat să văd”, a afirmat Orban.

„S-a creat o criză politică arificial. A fost făcut praf un partid politic, făcută praf Coaliţia, iar cetăţeanul român a fost lăsat fără Guvern”, a completat Orban

„Nu-mi dau demisia încă din PNL. Mi-am dedicat toată viaţa matură. În partid sunt oameni corecţi, cinstiţi. Pentru a mă întoarce în grupul PNL trebuie îndeplinite câteva condiţii: conducerea trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf. Eu nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”,  a mai afirmat Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Ionel Marcu
26.10.2021, 10:40:23

Uite un om de cuvânt: a promis că va demisiona de la conducerea Camerei în termen de două săptămâni, nu s-a „sucit”. A promis părăsirea grupului parlamentar, s-a ținut de cuvânt. Păcat că după ce la alegeri a promis multe reforme, în anul cât a fost premier n-a făcut niciuna.

+18 (20 voturi)
Stefan din Nord
26.10.2021, 10:42:19

Vai , .vai Ce repede poti ajunge pe tobogan Din general ,poti ajunge un simplu cetatean ,e drept locatar la Cotroceni ,dar tot cetatean

-12 (12 voturi)
Capelin Amar
26.10.2021, 10:44:40

E un gest de sfidare față de Câțu care continuă să calce în străchini și iată că răbdarea lui Orban a ajuns la capăt. Câțu este orice dar șef de partid nu este și Orban a știut asta de la bun început iar acum a spus-o pe față. Așa se înțelege din spusele lui referitor la faptul că a fost făcut praf un partid. E clar o acuză nemiloasă la adresa lui Câțu. Și nu cred că doar Orban e conștient de acest fapt. Dar numai el are curajul s-o afirme fără ascunzișuri și fără menajamente. Așadar, steagul revoltei din PNL a fost ridicat de Orban. Să vedem cine îl mai urmează.

-1 (17 voturi)
Lucifer
26.10.2021, 10:48:49

L. Orban forţează nota şi asta nu e bine.

-12 (18 voturi)
Augustin Man
26.10.2021, 10:52:02

Imi permit doua intrebari pentru Orban: 1. De ce a numit un prefect care nu este in PNL, acolo unde a fost si este cea mai puternica filiala a PNL? 2. De ce a negociat in pierdere pentru PNL ministere importante, numai si numai pentru ca dinsul sa fie presedintele Camerei Deputatilor? Cred ca la expertizarea unei cladiri facute praf, trebuie pornit de la primele fisuri - asa si aici.

+5 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările