Ludovic Orban: Strategic, singura soluţie onorabilă este refacerea coaliţiei cu USR-PLUS şi nu o alianţă cu PSD. Această soluţie e susţinută de 70% din electorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban - foto: Adevărul
Ludovic Orban - foto: Adevărul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că actuala criză politică trebuie încheiată cât mai rapid, pentru că „nu este mai importantă persoana, soarta unui om decât România şi decât Partidul Naţional Liberal”.

Orban consideră că „strategic, singura soluţie onorabilă” este refacerea coaliţiei cu USR-PLUS şi nu o alianţă cu PSD sau un guvern minoritar „agăţat de mila” acestui partid, invocând şi un studiu sociologic conform căruia refacerea coaliţiei cu USR-PLUS este susţinută de 70% din electorat.

„Trebuie să punem punct cât mai repede acestei crize, acesta este obiectivul meu fundamental, chiar dacă nu toţi actorii instituţionali înţeleg necesitatea rezolvării rapide a crizei. (...) Nu avem voie să ne jucăm cu România. Trebuie rezolvată criza cât mai repede, cu orice preţ. Nu cred că este mai importantă persoana, soarta unui om decât România şi decât Partidul Naţional Liberal. Cu cât terminăm  mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine”, a afirmat Ludovic Orban vineri, în şedinţa Colegiului Director al PNL Giurgiu. 

El a precizat că nu va accepta nicio înţelegere cu PSD, pentru că toate înţelegerile dintre PNL şi PSD de-a lungul timpului s-au terminat „în gravul dezavantaj al PNL şi în câştigul PSD”

„Nu putem accepta nici să rămânem agăţaţi, ca guvern minoritar, de mila PSD care în mod evident că ne va arunca de la putere exact atunci când o să le convină lor cel mai mult, după ce ne vom compromite şi după ce nu vom avea capacitatea de a guverna”, a arătat Orban.

Liderul PNL a menţionat că nu îşi doreşte ca partidul să treacă în opoziţie, pentru că „PNL are vocaţia guvernării”, el arătând că „ strategic singura soluţie onorabilă” este refacerea coaliţiei cu USR-PLUS, soluţie care este susţinută de 70% din electorat, conform cercetărilor sociologice invocate de liderul PNL.

Oamenii au votat PNL pentru patru ani „de parte şi stabilitate” iar astăzi primesc „circ politic, nicidecum o guvernare responsabilă şi în beneficul oamenilor”, mai consideră liderul PNL.

Citeşte şi: 

Soluţiile lui Orban pentru rezolvarea crizei politice: Cîţu să rămână agăţat în cuiul de la sediul PSD, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură

Florin Cîţu vrea înlăturarea lui Ludovic Orban şi a Ancăi Dragu de la şefia Parlamentului: Dacă decizia CCR ne e favorabilă, le voi cere demisia

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite