Ludovic Orban: Tăriceanu şi Antonescu au fost lideri naturali ai PNL. Iohannis a stat foarte puţin, iar Gorghiu n-a fost aleasă într-un Congres. A fost interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Ludovic Orban, candidat la şefia PNL, a spus, într-un interviu la Adevărul Live, că PNL are nevoie de lideri naturali. În acest context, Orban a vorbit despre ultimii preşedinţi ai partidului, mai exact despre cât de reprezentativi au fost pentru PNL.

„Tăriceanu şi Antonescu au fost lideri naturali, au fost aleşi de baza partidului, s-au bucurat nu numai de încrederea mebrilor PNL, ci şi de încrederea unei mari părţi a populaţiei României“, a spus Ludovic Orban la Adevărul Live.

Cât despre Klaus Iohannis, trecut şi el câteva luni pe la şefia partidului, Orban a spus: „Pe Klaus Iohannis nu l-am menţionat, pentru că domnul Iohannis a stat foarte puţin preşedinte al PNL, imediat după alegere intrând în cursa pentru Preşedinţia României, pe care a şi câştigat-o, aşa că nu mai are rost să fac comentarii despre credibilitatea domniei sale şi despre atributele de lider pe care le are“.

Când vine vorba despre mandatul Alinei Gorghiu, discursul lui Orban se schimbă. „A fost un vot în Biroul Politic. Puţină lume îşi aduce aminte. Alina Gorghiu nu a fost aleasă într-un Congres al PNL, ci a fost aleasă interimară pentru o perioadă de trei luni. În mod normal, în această perioadă de interimat, PNL ar fi trebuit să organizeze un Congres care să dea un preşedinte legitim. Sigur că, ulterior, a venit procesul de fuziune, PNL a devenit rezultatul fuziunii dintre PNL şi PSD şi n-au mai funcţionat prevederile statutare ale vechiului PNL, iar doamna Gorghiu a trebuit să ducă mandatul de preşedinte până la alegerile parlamentare“, a concluzionat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite