Politică

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban: Tăriceanu şi Antonescu au fost lideri naturali ai PNL. Iohannis a stat foarte puţin, iar Gorghiu n-a fost aleasă într-un Congres. A fost interimar

4
1 Mar 2017 12:29:05
Autor: Sebastian Zachmann
Ludovic Orban, în studioul Adevărul Live Foto: Eduard Enea
Ludovic Orban, în studioul Adevărul Live Foto: Eduard Enea

Liberalul Ludovic Orban, candidat la şefia PNL, a spus, într-un interviu la Adevărul Live, că PNL are nevoie de lideri naturali. În acest context, Orban a vorbit despre ultimii preşedinţi ai partidului, mai exact despre cât de reprezentativi au fost pentru PNL.

„Tăriceanu şi Antonescu au fost lideri naturali, au fost aleşi de baza partidului, s-au bucurat nu numai de încrederea mebrilor PNL, ci şi de încrederea unei mari părţi a populaţiei României“, a spus Ludovic Orban la Adevărul Live.

Cât despre Klaus Iohannis, trecut şi el câteva luni pe la şefia partidului, Orban a spus: „Pe Klaus Iohannis nu l-am menţionat, pentru că domnul Iohannis a stat foarte puţin preşedinte al PNL, imediat după alegere intrând în cursa pentru Preşedinţia României, pe care a şi câştigat-o, aşa că nu mai are rost să fac comentarii despre credibilitatea domniei sale şi despre atributele de lider pe care le are“.

Când vine vorba despre mandatul Alinei Gorghiu, discursul lui Orban se schimbă. „A fost un vot în Biroul Politic. Puţină lume îşi aduce aminte. Alina Gorghiu nu a fost aleasă într-un Congres al PNL, ci a fost aleasă interimară pentru o perioadă de trei luni. În mod normal, în această perioadă de interimat, PNL ar fi trebuit să organizeze un Congres care să dea un preşedinte legitim. Sigur că, ulterior, a venit procesul de fuziune, PNL a devenit rezultatul fuziunii dintre PNL şi PSD şi n-au mai funcţionat prevederile statutare ale vechiului PNL, iar doamna Gorghiu a trebuit să ducă mandatul de preşedinte până la alegerile parlamentare“, a concluzionat Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Andrei Tirighie
1.03.2017, 12:38:40

am presimțirea că d-l orban, cât de curând, va întregi galeria diaconu a3, tăriceanu, meleșcanu, norica nicolai, vosganian și alți câțiva.

+1 (1 vot)
Realist
1.03.2017, 13:13:50

Nu-l uita si pe marele liberal Petre Roman !

Stefanescu Marian
1.03.2017, 14:18:52

Lasă ce-a fost,vedeţi ce faceţi în continuare.Mai întîi fixaţi o doctrină/ideologie care să stabilească o identitate pentru noul PNL.Fiindcă a fi "de dreapta" nu trebuie să însemne a fi "anti-PSD",ci trebuie o PROPUNERE pentru România şi o VIZIUNE pentru DEZVOLTAREA ei.

Stoica Avram
1.03.2017, 15:06:56

“…a venit procesul de fuziune, PNL a devenit rezultatul fuziunii dintre PNL şi PSD...” poate fuziune între PNL și PDL sau o fi vreo alianță secretă privind contractele ilegale - “algoritmul lui Hrebenciuc” între PNL și PSD, care merge mai departe (chiar și în afara alianței USL) ?

Modifică Setările