Ludovic Orban: Vom începe consultări la Cotroceni pentru desemnarea candidatului PNL la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO David Muntean
Ludovic Orban FOTO David Muntean

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban este de părere că premierul Victor Ponta va demisiona în cele din urmă din fruntea Guvernului şi anunţă  că liberalii plănuiesc să demareze consultări la Cotroceni privind desemnarea unui candidat la funcţia de premier.

Liberalul a declarat că şeful Guvernului va demisiona, iar dacă Victor Ponta va pleca din fruntea Guvernului, PNL va începe consultările la Cotroceni privind formarea unei noi majorităţi şi desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

„A fugit ca un laş de pe câmpul de luptă. Mai devreme sau mai târziu îşi va da demisia. Probabil încearcă să menţină coaliţia sau să-şi desemneze un eventual înlocuitor. Vom începe consultări la Cotroceni, din care se va degaja cum se poate construi o majoritate şi un candidat la funcţia de premier care va fi desemnat să formeze Guvernul”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

La rândul lui, copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat sâmbătă, la Piatra Neamţ, că susţinerea din Parlament pentru numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de premier poate constitui baza formării unei noi majorităţi.

„UDMR a anunţat că susţine numirea, la fel şi minorităţile şi cei cinci parlamentari care au rămas la PMP, şi UNPR, prin vocea domnului Gabriel Oprea va susţine nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu ca director al SIE. Deci, PSD este încercuit pe această temă, care poate fi şi baza unei noi majorităţi“, a spus Blaga.

Citeşte şi:

Votul pentru MRU îl trimite pe Victor Ponta în Opoziţie

Votul pentru numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe l-ar putea trimite, conjunctural, pe Victor Ponta în Opoziţie, după ce principalul partener al PSD din coaliţia de guvernare, liderul UNPR Gabriel Oprea, a anunţat că parlamentarii săi votează „pentru“.

Gabriel Oprea: L-am anunţat pe Victor Ponta că susţin propunerea preşedintelui la conducerea SIE

Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, prim-ministrul interimar Gabriel Oprea a vorbit, miercuri seară, despre propunerea preşedintelui Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

PNL vrea convocarea plenului comun luni, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE

PNL cere convocarea de urgenţă a plenului Parlamentului pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a anunţat miercuri senatorul liberal Cristian Bodea.

Cum l-a caracterizat Gabriel Oprea pe MRU cu o seară înainte de nominalizarea la SIE. UNPR, cheia numirii lui Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu a fost propus de preşedintele Iohannis pentru şefia SIE, însă nu va trece de votul Parlamentului fără voturile UNPR, în condiţiile în care PSD a anunţat deja că va vota împotrivă. Marţi seară, la Realitatea TV, liderul UNPR, Gabriel Oprea, spunea că îl va sprijini pe omul ales de Iohannis să conducă SIE, indiferent de numele său.

Mihai Răzvan Ungureanu, propus de Iohannis pentru şefia SIE. Ilie Sârbu: Am vorbit cu Ponta. Nu ştia nimic, n-a fost consultat. Iohannis vrea toată puterea

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), pe Mihai-Răzvan Ungureanu. Pentru a ajunge din nou la şefia SIE, MRU trebuie să treacă de votul Parlamentului, acolo unde PSD are majoritate. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că propunerea lui Iohannis nu respectă legea şi că PSD va vota împotrivă. Totodată, Sârbu spune că Victor Ponta nu a fost consultat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite