Lui Victor Ponta ar trebui să îi fie ruşine

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lui Victor Ponta ar trebui să îi fie ruşine de sine şi de declaraţiile pe care a ajuns să le facă. Într-o ţară ca România, care a suferit enorm timp de 60 de ani de pe urma experimentelor comuniste şi naziste, un prim-ministru responsabil ar trebui să îşi aleagă cu grijă cuvintele în semn de respect faţă de victime şi de familiile lor.

Acuzaţiile de nazism pe care le aduce în spaţiul public, fie că i le adesează lui Klaus Iohannis sau lui Traian Băsescu, sunt de joasă speţă şi arată o lipsă de scrupule enormă şi incapacitatea de a înţelege istoria unei ţări al cărei preşedinte se închipuie că ar putea fi.

Înţeleg faptul că după o vizită în China, unde s-a înclinat ritualic la valorile socialismului născut din Marea Revoluţie Culturală, Victor Ponta a început să vadă nazişti peste tot. Ar fi bine să i se reamintească din birourile tenebroase ale consilierilor săi că în timp ce nimeni din partea dreapta a spectrului politic nu a făcut vreodată vreo declaraţie de dragoste faţă de extrema dreaptă, domnia sa îşi declară de ani de zile admiraţia în faţa Ciumei Roşii. I s-a părut de bonton să defileze în public cu un tricou cu Che Guevara, i s-a părut că e glumeţ dacă apare cu o şapcă pe care tronează stema roşie precum cea purtată de Mao Zedong, iar acum e înamorat de comunismul de rit chinezesc.

Lui Victor Ponta i se pare că prin ce face pune etichete nimicitoare, care îi vor aduce voturi în alegerile prezidenţiale. Rămâne să vedem dacă electoratul din România este atât de gregar pe cât şi-l închipuie strategii PSD. În schimb, ce demonstrează Victor Ponta în faţa noastră şi a comunităţii internaţionale e faptul că e capabil de orice oroare pentru a câştiga alegerile din toamnă. Un om care la 25 de ani de la dispariţia lui Ceauşescu şi de la declaraţia neinspirată a lui Ion Iliescu despre întinarea idealurilor socialiste reuşeşte să ne propună un model politic inspirat din cei doi corifei ai comunismului, nu merită respectul naţiunii române şi nici măcar un vot din partea celor care îşi amintesc România de dinainte de 1989.

image

PSD are o lungă istorie a declaraţiilor şi faptelor neinspirate care au murdarit societatea românească. În zorii naşterii acestui partid, Ion Iliescu vedea legionari în partidele istorice şi a chemat minerii ca să facă o pruificare ideologică a Bucureştiului. La ani distanţă, Dan Şova nega Holocaustul şi pogromul de la Iaşi printr-o declaraţie ineptă dacă nu s-ar vedea în ea lipsa de moralitate a unui politician îndoielnic. În acelaşi timp, Radu Mazăre defila nonşalant cu o uniformă nazistă despre care va pretinde caragialian că a crezut că e un costum Hugo Boss. PSD-ul face ceea ce ştie mai bine: dă foc ţării pentru a se pretinde salvatorul naţiunii. Nu suntem orbi şi nu vom întoarce capul de la ceea ce face PSD. Ultima declaraţie a lui Victor Ponta arată ceea ce simţim cu toţii, un partid şi un om care nu au înţeles nimic din istorie şi care amestecă fără scrupule efectele Ciumei Roşii şi a a celei Negre în speranţa că vor mai primi un vot de la un electorat manipulat şi speriat de propaganda PSD.

Vreau să îi reamintesc lui Victor Ponta că România nu e un bal mascat sau un carnaval sezonier la care te deghizezi după cum îţi spun sociologii că ar trebui să o faci. Nu e deloc distractiv să ai un purtător de cuvânt al campaniei care face declaraţii anti-semite şi pe care îl trimiţi la Muzeul Holocaustului pentru a-l purifica de gânduri revizioniste. Nu e deloc distractiv să ai un purtător de cuvânt al Guvernului care are vise de electrocutare a jurnaliştilor care nu îi plac. Nu e deloc distractiv să întreţii o mişcare publică anti-Justiţiei şi să protejezi prin CNA şi Jandarmerie manifestării abuzive ale unui post de televiziune care îţi cântă în strună. Nu e deloc distractiv să îi juri credinţă unui Primar care defilează pe podiumuri îmbrăcat în uniformă nazistă.

Victor Ponta nu a fost tras de urechi şi trimis la şcoală atunci când ar fi trebuit ca cineva să o facă pentru a-i permite accesul la valorile primare pe care un om ar trebui să le dobândească la începutul vieţii sale sociale. Victor Ponta a beneficiat de indulgenţa prea multor oameni şi acum a ajuns să creadă că orice îi este permis. E prea târziu pentru Victor Ponta pentru a-i explica lucruri de bun simţ.

Dar nu e prea târziu pentru noi de a-l refuza atunci când cere votul naţiunii române pentru funcţia de Preşedinte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite