Politică

articolul anterior articolul urmator

Lumea liberă nu trebuie să accepte ocuparea Mării Negre de către Rusia

15
25 May 2022 20:09:56
Ştefan Vlaston

Cu ce drept blochează Rusia Nordul Mării Negre şi porturile ucrainiene? Fără ca NATO, UE şi America să reacţioneze în vreun fel. În plus, multe ţări dependente de producţia de cereale a Ucrainei riscă să intre într-o perioadă în care foamea va secera, posibil, milioane de oameni. Cum se poate accepta aşa ceva? NATO are suficiente resurse să elimine blocada impusă de flota Rusiei porturilor Ucrainei.

Ideea că se evită astfel o ciocnire directă cu Rusia nu stă în picioare. După acest principiu, Rusia ar putea bloca orice zonă a lumii, fără să fie împiedicată de cineva, pe principiul că trebuie evitate confruntări directe cu armata Rusiei. Iar Rusia profită de această teamă a ţărilor NATO cât poate de mult.

Ucraina este al treilea mare exportator de cereale din lume. De producţia ei de cereale, acum blocată în porturi de armata rusă, depinde hrana, deci viaţa, a milioane de oameni din întreaga lume.

Un culoar de transport pentru cerealele Ucrainei

NATO şi puterile occidentale pot asigura un culoar de transport a cerealelor din Ucraina spre restul ţărilor. Trebuie doar să  spună Rusiei că nu este stăpână pe Marea Neagră, şi nici măcar pe apele teritoriale ale Ucrainei. În apele internaţionale Rusia nu are niciun drept să impună restricţii. Acum impune cu flota proprie, umilind NATO şi ţările occidentale.

Apele teritoriale ale Ucrainei nu pot fi capturate, pur şi simplu, de flota rusă. Este o dovadă de slăbiciune extremă a NATO.

În curând se vor recolta în Ucraina cereale din recolta acestui an, care nu au unde fi depozitate pentru că depozitele sunt pline cu cerealele din anii trecuţi, care n-au fost exportate din cauza blocadei puse de flota rusă. Ce se întâmplă cu actuala recoltă, dacă nu are unde să fie depozitată?

Rusia a luat ostatice ţările lumii, mai ales pe cele care au nevoie de cerealele ucrainiene, profitând de temerea ţărilor care i se opun de a nu declanşa conflicte directe cu Rusia. Dar până când poate fi tolerate o astfel de poziţie?

Este momentul unor consult[ri rapide cu toate ţările din NATO şi apoi adresat un ultimatum Rusiei, să permită exportul de cereale din Ucraina, pe rute sigure. Dacă nu este de acord, să înfrunte flota şi aviaţia NATO.

Teama de Rusia şi de armele ei nucleare a produs zeci de mii de morţi în Ucraina.

O criză alimentară severă ar putea provoca milioane de morţi în întreaga lume. Sunt  gata NATO şi ţările occidentale să-şi asume aşa ceva?

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Vanatorul/dc
25.05.2022, 20:27:13

Marea Britanie si SUA lucreaza deja la formarea unei coalitii mai ample care sa trimita nave de razboi in Marea Neagra, cu scopul de a proteja navele de marfa ale Ucrainei si nu numai, cargoboturi care transporta cereale si alte produse agricole. Danemarca s-a angajat să furnizeze rachete Harpoon Ucrainei, care încearcă să contracareze blocada impusă de marina rusă asupra portului Odesa, vital pentru exporturile de grâu ..! Cu singuranta ca si alte state occidentale ii vor urma exemplul. Deci blocada Rusiei va fi eliminata in cateva saptamani prin asigurarea unui culoar de protectie de la Odesa prin Bosfor (The Times).

-25 (31 voturi)
Rost
25.05.2022, 21:07:46

"Deci blocada Rusiei va fi eliminata in cateva saptamani prin asigurarea unui culoar de protectie de la Odesa prin Bosfor" E posibil sa vina englejii ? Ca ei au mai fost si stiu sa-si puna chilotii albi pe cap . https://youtu.be/zTB6OJ3FOLo

-5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
25.05.2022, 21:29:55

Comentariu considerat abuziv.

Rost
25.05.2022, 20:59:39

"Cu ce drept blochează Rusia Nordul Mării Negre şi porturile ucrainiene? Cum se poate accepta aşa ceva? Ce se întâmplă cu actuala recoltă, dacă nu are unde să fie depozitată? Dar până când poate fi tolerate o astfel de poziţie?" Slab intrebari slab ! Trebuie cu lacrimi ! Ca aici : https://youtu.be/Cy-XhkXMXGw

-4 (4 voturi)
fact check
25.05.2022, 21:25:59

salutari de la Putin! Sieg Putin! Heil Putin!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările