Măcar o dată la 30 de ani!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora la care scriu eu aceste rânduri nu ştiu care va fi soarta moţiunii de cenzură. Sigur sunt doar de un  lucru. Şi anume că PSD şi îndeosebi mai marii, dar şi actualii comunicatori ai partidului, cei care nu ştiu cum se face că se identifică cu mincinoşii, hoţii, plagiatorii, corupţii lui de mare anvergură, sunt speriaţi de moarte.

E limpede, se vede cu ochiul liber că respectivii se tem că îşi vor pierde peste noapte privilegiile, puterea de a aloca discreţionar banii ţării, de a-şi face propriile jocuri pe ceea ce a mai rămas din resurse. E evident că le e frică de eventualitatea ca foarte curând să devină iar ceea ce sunt în realitate. Nişte Neica-nimeni, nişte anonimi, o biată şi informă adunătură de reprezentanţi ai opoziţiei, o seamă de indivizi lipsiţi de orice relevanţă.

Degeaba au ei pentru moment conturile umflate şi aceasta ca urmare a unor afaceri necurate, a învârtelilor, a aranjamentelor cu tot felul de împrumuturi contractate fie ilegal, fie la limita legii. Formula “Rovana Plumb” este regula şi nu excepţia în PSD Degeaba au obţinut ei prin cumpărare directă, ca la piaţă, ori recurgând la plagiate diplome şi titluri universitare. Acordate de universităţi care nu contează, pe care orice absolvent de liceu mai acătării le evită. Sunt goi, agramaţi, fără ştiinţă de carte, fără nici cea mai mică urmă de valoare.

Tocmai de aceea, din teamă, din dorinţa de a mai muşca o dată din pivilegii şi din beneficii, de a-şi valorifica ultima şansă de perpetuarea la putere se dedau ei în aceste zile, zile care prefaţează moartea guvernului Dăncilă, altminteri demult intrat în moartea clinică, la mişmaşuri, încălcări pe faţă ale legilor ţării, ale Constituţiei. Ameninţă, anunţă apocalipsa post-PSD şi post-Dăncilă, încearcă să mai păcălească o dată electoratul cu vorbe de clacă.

Vor să torpileze cu orice preţ moţiunea de cenzură pe care plănuiau să o citească şi dezbată aşa cum le este felul, noaptea ca hoţii. Iar vorbelor agramate, complet aiurea rostite de disperata mamă şi soţie Dăncilă Viorica Vasilica li se asociază mai grotesc ca niciodată aberaţiile, caraghioslâcurile, enormităţile ieşite pe gura unor inşi caracterizaţi de non-valoare şi de statutul de profesionişti ai falsului şi ai minciunii. Aşa cum sunt ipochimeni de genul unor Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, Lia Olguţa Vasilescu. Cărora în vremea din urmă li s-a alăturat mega-neruşinatul Florian Bodog, plagiator cu condicuţă şi cu diplomă de merit în domeniu, copie la indigo a puşcăriaşului Dragnea, deocamdată scăpat de anchetă şi de trimiterea în judecată de frăţia senatorilor PSD care îi sunt, precum s-a văzut săptămânile trecute, de o făptură şi de o seamă. 

Nu ştiu ce se va întâmpla în cazul în care moţiunea trece. Nu ştiu cât de lesne se va forma un nou guvern. Pare-se că nu chiar foarte simplu. Pro România, ALDE şi marele vorbete Victor Viorel Ponta dau semne că vor să profite la maximum de situaţie, liberaţii şi useriştii fac ce fac şi nu pot cădea la pace, soluţia tehnocrată este cu orice ocazie demonizată. Deşi în ceea ce mă priveşte parcă aş da o şansă unui Executiv condus fie de Emil Hurezeanu, fie de Lucian Croitoru. Aceasta cu condiţia ca respectivii să fie lăsaţi să îşi formeze singuri echipa, exclusiv pe criterii de competenţă. Fără indicaţii şi sugestii venite de la Palatul Cotroceni ori de la şefii de partide.

E oare prea mult pentru clasa politică românească să se identifice măcar o dată la treizeci de ani cu interesul real al ţării? 

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite