Politică

articolul anterior articolul urmator

Macovei îl atacă pe seniorul Quintus: colaborarea cu Securitatea şi condamnaţii penal, „tradiţia“ PNL?

6
30 Jun 2014 18:23:21
Autor: Iulia Marin
Europarlamentarul PDL Monica Macovei FOTO Mediafax
Europarlamentarul PDL Monica Macovei FOTO Mediafax

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine, într-un articol publicat pe blogul personal, că liberalii trebuie să arate că sunt dispuşi să contruiască un proiect de dreapta puternic şi, prin urmare, să sprijine sistemul judiciar prin măsuri concrete.

„Domnul Mircea Ionescu Quintus spune că PNL nu renunţă la «tradiţie» şi «identitate», care sunt  «valori imuabile» ale partidului. Atacarea şi blocarea justiţiei, colaborarea cu Securitatea, membri condamnaţi penal menţinuţi in partid sunt cumva «»tradiţia ”,«identitatea»  şi valorile  «imuabile»  la care PNL nu renunţă? Deocamdată asta înseamnă pentru mulţi numele PNL“, declară Macovei.

În opinia sa, pentru ca proiectul dreptei unificate să fie credibil în faţa electoratului, liberalii trebuie să răspundă la trei întrebări , formulate de europarlamentarul PDL după cum urmează:

„1. Ii va exclude PNL din partid pe cei care au fost condamnaţi penal şi pe cei declaraţi colaboratori ai Securităţii?“ ;
„2. Va vota PNL în favoarea cererilor procurorilor de arestare preventivă, percheziţie sau urmărire penală a parlamentarilor? Ii va sancţiona pe cei care votează altfel?“ ;
„3. Va adopta PNL codul etic al PDL care prevede, de exemplu, excluderea din partid a celor condamnaţi penal şi a celor care au colaborat cu Securitatea?“.

În continuare, Macovei le transmite un mesaj ferm liberalilor: să îşi asume un angajament privind respectarea justiţiei.

„Eu ştiu că dreapta înseamnă respect faţă de lege şi justiţie; integritate şi etică in politică; anticorupţie pentru ca oamenii să nu mai fie umiliţi la ghişee şi pentru ca mediul de afaceri, competiţia corectă şi locurile de munca sa nu mai fie subminate de corupţie. Dreapta însemna şi adevăr, credinţă si căinţa când greşeşti. Mai înseamnă şi să iţi iubeşti tara mai mult decât pe tine.espre astea nu prea am auzit la PNL. Dar poate le spune tare, public şi clar, ca să auzim toţi. Pe baza unor astfel de principii, da, se poate face o dreaptă unită, credibilă şi puternică“, încheie Macovei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

legumesifructe
30.06.2014, 20:11:08

Macovei e unul dintre cei 10 Romani care ar face mai bine ca Basescu+Iliescu+Constantinescu la un loc, la care ma gandesc. Plevusca Voiculescu, Tariceanu, Antonescu, Ponta, Iohannis, Eba, Udrea, etc. nu ii ajung nici pana la glezna.

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
30.06.2014, 22:36:24

Comentariu considerat abuziv.

654815544566
1.07.2014, 11:53:02

Nu Posibil Nu traditia pnl-ului e o gluma proasta pe care retarzii au ajuns s-o creada ca fiind adevarat nici macar brandul pnl nu e al peneleului, ei doar au avut sansa sa-l inregistreze primi la osim altfel de ma duceam eu si inregistram la osim pnl, acum "aveam" eu traditia de 140 de ani :))) dar cum tara e plina de prosti, nu ma mira cum pun botul la toate prostiile aste zici ca-s pesedisti in gandire, nu degeaba s-au unit acum cativa ani in usele

Darrell Swant
1.07.2014, 14:10:23

Quintus a fost informator sau colaborator si tu nu. De la fostii informatori ai Securitatii nu te ppoti astepta decit la turnatorii iar daca nu mai au pe cine turna se toarna intre ei.

Tăunu
1.07.2014, 16:07:15

Răde ciob de oală spartă.Din câte ştiu eu şi rog pe cine este mai bine informat să mă contrazică, soţul MM este un fost securist !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările