Macovei îi cere lui Schulz să-şi dea demisia din PE. „A ignorat cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Silaghi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei
Monica Macovei

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, îi cere lui Martin Schulz să demisioneze din Parlamentul European, acuzându-l că a blocat cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului europarlamentar român Ovidiu Silaghi, suspectat de fapte de corupţie.

„Schulz şi-a încălcat atribuţiile de preşedinte al PE prin blocarea cererii procurorilor români. Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din funcţia de preşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D).Cer Grupului Grupul Socialiştilor şi Democratilor din Parlamentul European să îl excludă pe Martin Schulz.Îi cer lui Martin Schulz să demisioneze din Parlamentul European“, a scris Monica Macovei pe blogul personal.

Macovei susţine că, până în 19 iunie, când Schulz şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PE, acesta nu a anunţat în Plen primirea cererii DNA de ridicare a imunităţii de deputat a lui Ovidiu Silaghi şi trimiterea acesteia la Comisia pentru afaceri juridice (JURI). În plus, Schulz nici nu a trimis cererea la Comisia pentru Afaceri Juridice a PE. „Martin Schulz era obligat să transmită Comisiei JURI «orice cerere adresată Preşedintelui de către o autoritate competentă a unui stat membru în vederea ridicării imunităţii unui deputat», potrivit articolului 7 al Regulamentului de procedură al PE“, citează Macovei din regulamentul PE.

Pe 4 septembrie 2013, Ovidiu Silaghi a devenit membru al PE din partea PNL. Cu puţin timp înainte, Parlamentul României a primit o cerere de ridicare a imunităţii lui Silaghi, dar nu a decis asupra acestei cereri, pentru că Ovidiu Silaghi a demisionat imediat şi a fost trimis de PNL în Parlamentul European. Cu noul mandat de europarlamentar, Ovidiu Silaghi a primit, de asemenea, o nouă imunitate, pe care doar PE i-o putea ridica.

Pe 13 decembrie 2013, Parlamentul European a primit o solicitare din partea DNA să îi fie ridicată imunitatea lui Ovidiu Silaghi.

„În timp ce ancheta DNA a fost blocată în Parlamentul European, Ovidiu Silaghi a candidat şi a dobandit o nouă imunitate, în Parlamentul României. Şi încă ceva: Ovidiu Silaghi a candidat pentru Parlamentul României din partea socialiştilor, a Partidului Social Democrat, în care a intrat după ce şi-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal chiar la începutul campaniei electorale din România. Las opinia publică să decidă dacă traseismul lui Silaghi de la liberali la socialişti a avut vreo legatură cu “ţinerea la sertar” de către socialistul Martin Schulz a cererii DNA de ridicare a imunităţii pentru fapte de corupţie şi blocarea anchetei în România, pentru acuzatii de corupţie, a lui Ovidiu Silaghi“, a conchis Monica Macovei.

Citeşte şi:

Ovidiu Silaghi şi-a asigurat un loc ca deputat în Parlamentul României, după ce tot el l-a abandonat în septembrie 2013

Fostul ministru liberal al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a câştigat alegerile parţiale din Colegiul 2 Satu Mare, cu 35,96%. Acest scor i-a asigurat un loc nou în Camera Deputaţilor, abandonat tot de el în urmă cu câteva luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite