Macovei: Ponta are o singură idee fixă - să scape baronii locali PSD de justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că Ponta are "o singură idee fixă, să scape baronii locali PSD de justiţie", pentru că aceştia "îi aduc voturi prin minciună sau prin furt sau prin cumpărare". De asemenea, ea a mai declarat că România este sub ameninţare din partea Federaţiei Ruse.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, că PDL trebuie să câştige alegerile "pentru a scăpa ţara de Victor Ponta şi de grupul infracţional organizat condus de el".

"Ponta are o singură idee fixă: să scape baronii locali PSD de justiţie. Ponta vrea să scape baronii PSD de justiţie pentru că aceşti baroni locali îi aduc voturi prin minciună sau prin furt sau prin cumpărare", a spus Macovei.

Ea a adăugat că românii nu au nevoie de un premier "şantajabil".

"Nu vrem o ţară în care primul ministru este şantajat şi şantajabil în fiecare clipă şi în fiecare zi de oameni corupţi, de oameni care fură din banul public, de oameni care vor să distrugă justiţia, care vor să desfiinţeze DNA, care denigrează orice instituţie a statului, de oameni care vor să fure şi să fie liberi", a mai spus Macovei.

Ea a susţinut că declaraţiile sale se justifică prin faptul că Victor Ponta nu se dezice de oameni ca Adrian Duicu sau Radu Mazăre, iar "singura lui idee este cum să scape baronii locali, ca să rămână el pe scaun",.

"Toată lupta anticorupţie ar avea mai puţine falii dacă am respecta trei principii din Biblie: să nu furi, să nu minţi şi să nu ucizi. Dacă le-am respecta, toţi aceşti baroni şi toate aceste războaie vor dispărea", a adăugat Monica Macovei.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, europarlamentarii Monica Macovei şi Dragoş David, dar şi alţi lideri ai PDL au participat, sâmbătă, la lansarea în judeţul Sibiu a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, la care au participat circa 500 de persoane.

Macovei: Suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că "suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse", susţinând că în PE colegi ai săi din ţările baltice sau polonezi "se pregătesc să se apere de un eventual război sau atac" din partea Federaţiei Ruse.

"Vreau să vă spun că în Parlamentul European colegii mei din ţările baltice sau polonezii se pregătesc să se apere de un eventual război sau atac agresiv din partea Federaţiei Ruse. Eu am să spun, ca întotdeauna, lucrurilor pe nume. Trebuie să avem grijă, trebuie să fim vigilenţi, pentru că pacea şi democraţia le-am dobândit, dar le putem pierde peste noapte. Să ştiţi că nu le-am dobândit pentru totdeauna şi nu mai trebuie să mai facem nimic. Trebuie să fim vigilenţi şi să ne luptăm pentru ele ca să le păstrăm. Trăim astfel de timpuri în care democraţia şi pacea pot fi puse în pericol şi deja au fost puse în pericol în Europa", a declarat Monica Macovei, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare.

Aceasta a afirmat că "trebuie să fim lângă partenerii noştri, iar aceşti parteneri sunt Vestul".

Macovei a catalogat drept "trădare" declaraţiile unor lideri socialişti din Europa potrivit cărora Federaţia Rusă nu trebuie sancţionată, pentru că ne dă energie.

Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Dragoş David, Alexandru Nazare, dar şi alţi lideri ai PDL au participat, sâmbătă, la lansarea în judeţul Sibiu a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, la care au participat aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite