Politică

articolul anterior articolul urmator

MAE, după ce Dmitri Medvedev a legat aderarea Moldovei la UE de crearea unei noi Românii Mari: „Declaraţiile fac parte din retorica falsă a Kremlinului”

9
26 Jun 2022 12:03:00
Autor: News.ro
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că declaraţiile lui Dmitri Medvedev, care a spus că aderarea Republicii Moldova la UE nu este posibilă în mod direct, ci se doreşte crearea „noii Românii Mari”, fac parte din „retorica falsă a Kremlinului”.

Reacţia menţionată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă şi reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocaţiei şi orientării europene ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi, mai arată MAE, într-un comunicat de presă.

„Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, iniţierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul şi, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, conchide sursa citată.

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că aderarea Moldovei la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”. „Moldova a intrat în coada lungă de aderare la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! Dar [ei] vor mai devreme! De aceea, există o altă modalitate de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari ”, a spus politicianul pe canalul său Telegram, răspunzând unei întrebări din partea TASS cu privire la cât de curând ar putea avea loc aderarea Republicii Moldova la Uniune.
 

El a menţionat că „politicienii români dansează politic în cerc în jurul Moldovei” de multă vreme. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

ciprian avadanii
26.06.2022, 13:06:41

cea mai buna reactie e trimiterea tuturor sobolanilor din ambasada minciunii la ei acasa ! nu avem nevoie de orci in Bucuresti !

+4 (6 voturi)
J0369 Wolf
26.06.2022, 13:28:26

De acord

+3 (7 voturi)
Ef Ef
26.06.2022, 13:39:10

Medvedev isi reconfirma statutul de simpla marionete-trompeta a lui Putin.

+3 (3 voturi)
Gabrian Saher
26.06.2022, 14:23:50

medvedev doar a trolat. daca moldova dorea unirea nu astepta decenii ca sa fie parte a ue. ce, transilvania s-a unit cu ungaria cand au intrat in ue?

+1 (3 voturi)
J0369 Wolf
26.06.2022, 13:09:29

Retorica falsa ,dar puțin mai mult adevarata..

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările