Politică

articolul anterior articolul urmator

MAE nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse

8
19 Sep 2021 20:23:21
Autor: News.ro
MAE notează cu regret că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii MoldovaFoto; Arhivă
MAE notează cu regret că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii MoldovaFoto; Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse şi regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

”Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse organizate în Crimeea, la 19 septembrie 2021. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi reaminteşte că România nu recunoaşte anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă”, transmite ministerul într-un comunicat. 

De asemenea, MAE notează cu regret că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în pofida poziţiei clare, contrare, a autorităţilor constituţionale de la Chişinău, fapt ce contravine suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

imsi2 imsi2
19.09.2021, 21:12:16

Inteleg ca avem mari interese in Ukraina , cumparam ceva de la ei ieftin de exemplu tigarile de contrabanda. Cat despre organizarea de sectii de vot in Moldova cred ca asta i treaba Moldovenilor si cred ca s deschise nu pt moldoveni ci pt cetatenii rusi rezidenti in moldova fix cum noi deschidem sectii de vot la Moscova pt romanii rezidenti in Rusia.

-10 (14 voturi)
ACR
19.09.2021, 21:16:10

MAE protesteaza... ii pasa cuiva?

+2 (2 voturi)
moftronix6
19.09.2021, 22:38:32

MAE al Coloniei Romania spune ce a fost obligat să spună. Sau o face din convingere? Ar fi și mai grav. Crimeea a fost și este a Rusiei. Singura țară care ar avea motive sa contesta asta ar fi Turcia.. . Vestul se compromite apărând cauza extremistă a Ucrainei doar pentru a lovi în Rusia.....Încercarea a tot fost repetată în Istorie dar nu a reușit. Nu va reuși nici acum, Ucraina va reveni la Rusia împreună cu Belarus ...Așa e normal, toate trei sunt locuite de ruși sau mai exact de locuitori care se vor ruși.

-11 (13 voturi)
Hastur
19.09.2021, 23:11:28

Si marmota invelea ciocolata in staniol.Cam asa se rezuma comentariul dvs., hehehehehe.Dar cea mai tare a fost aia cu locuitorii care se vor rusi.Crimeea nu a fost a Rusiei, a facut parte din URSS.Iar dupa caderea acestuia a ramas Ucrainei iar Rusia a recunoscut oficial granitele.Dar daca mai trebuia dovedit a mai dovedit o data rusnacul ca este fara cuvant si onoare.

+10 (12 voturi)
pandia theodor
20.09.2021, 06:18:31

hastur- nu sti istorie , lasäte de scris despre istorie

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările