MAE nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAE notează cu regret că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii MoldovaFoto; Arhivă
MAE notează cu regret că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii MoldovaFoto; Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse şi regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

”Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse organizate în Crimeea, la 19 septembrie 2021. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi reaminteşte că România nu recunoaşte anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă”, transmite ministerul într-un comunicat. 

De asemenea, MAE notează cu regret că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în pofida poziţiei clare, contrare, a autorităţilor constituţionale de la Chişinău, fapt ce contravine suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite