MAE: Vizita lui Adrian Năstase la Moscova a avut un caracter academic, fără să beneficieze de susţinerea MAE sub aspect organizatoric sau financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că prezenţa fostului premier Adrian Năstase la o conferinţă în Moscova cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia nu a beneficiat de susţinerea MAE, nici organizatoric, nici financiar. De asemenea, MAE susţine că diplomaţii din cadrul Ambasadei României în Rusia care au participat la conferinţă alături de Adrian Năstase şi de Dumitru Prunariu au exprimat păreri proprii, nu poziţia MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menţionează că manifestarea «Vecinătate şi bună vecinătate în relaţiile internaţionale cu privire specială la relaţiile româno-ruse» a fost organizată de Fundaţia Alexandr Gorceakov şi Fundaţia Europeană Titulescu şi a avut un caracter academic, fără să beneficieze de susţinerea MAE sub aspect organizatoric sau financiar“, susţine MAE într-o precizare remisă ziarului  „Adevărul“. 

„Participanţii la această acţiune, precum şi la alte momente din marja sa, au exprimat opinii proprii şi nu au fost mandataţi să exprime poziţia oficială a MAE. Reprezentanţii Ambasadei României la Moscova au participat la manifestare în calitate de invitaţi, însoţind reprezentaţii mediului academic românesc, fără să susţină prelegeri în cadrul evenimentului“, mai arată MAE. 

Cosmonautul Dumitru Prunariu, fost ambasador al României în Rusia, şi fostul premier Adrian Năstase s-au aflat, vineri, la Moscova, alături de fostul ambasador al Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov,  la conferinţa "Vecinătate şi bună vecinătate în relaţiile internaţionale. O specială privire asupra relaţiilor româno-ruse". Duminică au avut loc alegeri prezidenţiale în Rusia, iar Putin a câştigat cel de-al patrulea mandat.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite