Politică

articolul anterior articolul urmator

Mafia în acţiune, la Parlament. Lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea

68
18 Apr 2018 16:46:47
Liviu Avram
Liviu Dragnea avea nevoie de un favor legislativ ca să-şi revizuiască procesul şi Florin Iordache l-a servit
Liviu Dragnea avea nevoie de un favor legislativ ca să-şi revizuiască procesul şi Florin Iordache l-a servit

Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare. Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.

Aşa cum ştim, Liviu Dragnea se află în executarea unei sentinţe de condamnare cu suspendare în dosarul Referendumul. El a contestat hotărârea definitivă pe motiv că doi dintre cei cinci judecători ai Înaltei Curţi care au participat la dezbateri şi la pronunţarea sentinţei s-au pensionat între momentul pronunţării şi momentul motivării sentinţei. Contestaţia sa a fost respinsă, pe motiv că semnăturile celor doi au fost suplinite, conform procedurii, de şefa Instanţei Supreme.

Ia să vedem acum maniera în care PSD-ALDE a găsit de cuviinţă să trateze problematica de care s-a lovit Liviu Dragnea.

Articolul 406 din Codul de Procedură Penală, privind modul de redactare a hotărârilor judecătoreşti, spune că motivarea se redactează de regulă în 30 de zile de la pronunţare, dar nu mai mult de 90 de zile, de către unul dintre judecătorii completului şi se semnează de către ceilalţi membri. Apoi, conform proiectului de lege, adaugă:

„În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, cauza se repune pe rol şi se reiau dezbaterile.“

Adică dacă unul dintre judecători se pensionează, moare sau se transferă la altă instanţă înainte de semnarea hotărârii, procesul se reia de la capăt. Niţel straniu, nu?

Bine, veţi spune, dar în cazul lui Liviu Dragnea, decizia este definitivă, contestaţia i-a fost respinsă, nu i se mai pot aplica viitoarele prevederi. A avut grijă Florin Iordache şi de asta. Căci iată ce a strecurat la articolul 453, care enumeră cauzele pentru care hotărârile definitive pot fi revizuite:

„g) Neredactarea şi/sau nesemnarea hotărârii de condamnare de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei.“

Dacă vor fi votate aceste prevederi, Liviu Dragnea va avea dreptul să ceară ceea ce nu i-a reuşit pe actuala legislaţie: revizuirea sentinţei în dosarul Referendumul.

Acesta este însă doar un exemplu. Proiectele cuprind însă zeci de modificări, absolut toate operate într-un singur sens – în beneficiul infractorilor - şi absolut niciuna în beneficiul victimelor. Sunt prea multe, prea grave şi cu consecinţe mult prea ample pentru ca aceste proiecte să treacă prin Parlament în aceeaşi modalitate defectuoasă prin care au fost adoptate Legile Justiţiei. Această ambuscadă legislativă care ni se întinde tuturor trebuie, cumva, curmată din faşă, pentru că cei care o pun la cale nu se mai pot bucura de nicio prezumţie de bună-credinţă. Ei numai aşa ştiu să lucreze: cu agende ascunse şi cu politica dezastrului împlinit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

68 Comentarii

Banan Crudu
18.04.2018, 17:29:23

E clar că Ciuma Roşie se află în ofensivă,iar Ciordache & Co se află pe post de servanți pentru Penalul Dragnea, Mincinosul Tăriceanu şi tot restul de hoți şi bandiți din parlament,sau care gravitează în jurul parlamentului. Dacă se va vota proiectul? Bineînțeles că se va vota. În timpul ăsta, fariseul Toader, mare ministru al "justiției" se preocupă de decapitarea lui Koveşi prin intermediul CCR (cu anexele aferente). "PREMIERA"în tandem cu "ministra" muncii, nu-s în stare să demonstreze dacă salariile au crescut într-adevăr, pentru toată lumea. Țara asta chiar se duce naibii !

+24 (26 voturi)
Radu Mircea
18.04.2018, 17:48:41

# Liviu Avram Domnule Avram , de ce nu recunosteti in sfirsit ca Don Dragnea '' vrea cea ce merita , vrea cea ce i se cuvine in tara asta de gogomani , in care el este '' Cel dintii '' intre fruntasii politici , desigur . '''' Sa va amintesc ca intre sublim si ridicol nu este decit un pas ??? Eiiii ... Acest pas a fost facut de Nasu' Dragnea in momentul in care a dorit sa pescuiasca numai el pe Belina . ll inteleg ca si eu sunt pescar , uneori invidios , uneori trist , da' niciodata n-am refuzat o tzigare unui pescar amarit de linga mine . Pina la ultima . Acum '' Stiuca cea Mare ''' este Codruta , din pacate inainte sa arunce Dragnea lanseta , el se afla deja in minciogul Codrutei .Cu shorici cu tot . ( asta apropos de vremea cind alerga dupa Codruta cu shoricu' in furculita ....hi hi hi hi hi hi ....

+23 (25 voturi)
Daniel_2017
18.04.2018, 18:08:50

Indolenta si neinplicarea romanului lasa loc borfasilor sa si faca singuri legea ! Fiti implicati si activi (printre altele iesiti in strada si la vot) daca vreti sa traiti bine si mandrii in tara numita Romania !

+16 (20 voturi)
Un cititor
18.04.2018, 17:46:04

Infractorii ne conduc, e momentul lor, infractorii fac legile, stam si ne uitam. "Nu sunt solutii - e democratie !!" Ori suportm orice, ori in strada ! Problema e , ca nu stim care dintre abuzurile facute trebuiesc sanctionate intai. Cred ca intai ar trebui sa dam la cos Guvernul de penali PSD- ALDE ! A taia raul de la radacina, este singura solutie care ne-a mai ramas. Acest PSD-ALDE nu mai e de redresat. Sunt ciurucurile societatii pusi in fruntea tarii.

+15 (17 voturi)
Pribeagul Ro
18.04.2018, 18:21:31

Dupa prabusirea jalnica a OUG 13 sa-l pui pe amaritul asta nenorocit de Iordache sa faca legile Justitiei si codurile penale este o provocare nerusinata la adresa poporului roman. Aceasta povocare trebuie/este absolut necesar/este strict necesar sa primeasca o posta hotarita. Altfel degeaba a fost ales Burleanu presedinte al FRF. Da-o in .... de "generatie de aur"!

+12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (68)

Modifică Setările