articolul anterior articolul urmator

Mai mergem la vot? Dilema unui unionist

11
10 Jan 2019 16:15:36
George Simion
Unirea naţiunea a făcut-o?
Unirea naţiunea a făcut-o?

11 Comentarii

ʇuıƃıs
10.01.2019, 17:52:04

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/imagini-exclusive-instigati-sa-deturneze-marsul-unirii-594319

zbucium ion
11.01.2019, 01:14:25

In R.Moldova unionistii din"Actiunea 2012" au desfasurat 9 marsuri unioniste - in Chisinau, Balti, Cahul. La marsul din Balti autocarele cu "unionisti" venite din Romania erau pazite de politie in frunte cu viceministrul afacerilor interne. De ce, oare? Fostul prim-ministru Filat (aflat acum la puscarie) avea anumite interese si angajamente fata de Basescu si Romania. Actuala conducere a flirtat si ea uneori cu unionismul, dar lor nu le trebuie "unirea", lor li-i mai bine asa cum este acum, nu trebuie sa imparta cu nimeni nimic.

+1 (1 vot)
Titus Livius
10.01.2019, 19:02:12

Draga George, iti dau o veste trista. Conform dogmei oficiale europene si standardelor progresiste, conform lui Macron si Merkel tu esti un Nationalist..... adica ceva rau. In europa actuala nu mai ai voie sa iti iubesti limba si natiunea in care te-ai nascut. Daca o faci esti un nationalist, un rasist si hater. Ungaria si Polonia care nu accepta progresismul globalist sunt invinuite de toate relele din lume. Iata-ne intr-o dilema. Ce facem ? Eu zic sa ne alaturam blocului central european si sa readucem europa la proiectul sau initial. O Uniune Economica a unor natiuni libere si puternice.

0 (4 voturi)
zbucium ion
11.01.2019, 00:45:03

Miscarea unionista nu poate sa schimbe Europa, UE, Romania ca tara UE, R.Moldova ca tara asociata cu UE, e totalmente neputincioasa sa se opuna PROIECTELOR si POLITICILOR UE, inclusiv celor care vizeaza teritoriul ex-Basarabiei din R.Moldova si Ucraina, nu poate concura si da la o parte: 1) Politica Europeana de Vecinatate (European Neighbourhood Policy), 2) Parteneriatul Estic (Eastern Partnership), Acordurile de Asociere intre UE (28 de state) si, respectiv, Ucraina, Georgia si R.Moldova (Moldova–European Union Association Agreement). Ce inseamna aceste politici te poti informa din Wikipedia in engleza, caci in cea in romana articiolele respective, prin "aportul" unionistilor, nu sunt decat niste "cioturi", nu cumva romanii sa fie informati despre UE. Ati dori sa deveniti "miscare", dar mergand pe CONTRASENS fata de mersul UE, nu sunteti decat un grup minuscul de EXTREMISTI, ULTRANATIONALISTI si EXPANSIONISTI REVANSARZI, ramasi de caruta Istoriei. Ideologia EGOISMULUI NATIEI romane nu are sorti de izbanda in Europa Unita, in care granitele devin tot mai transparente, simbolice. Puteti participa sau nu participa la alegeri, rezultatele vor fi aceleasi - ESECUL, obstescul sfarsit al "miscarii" voastre.

zbucium ion
11.01.2019, 00:55:53

Basescu a apelat la "unionism" din interesul "smecher" de a exploata in scopuri populiste electorale NOSTALGIA alegatorilor fata de grandoarea Romaniei Mari din interbelic. A fost o "gaselnita" pentru a mai castiga un mandat de presedinte, o gluma, o pacaleala de moment, iar voi ati luat-o chiar in serios si vreti cu ea sa mergeti mai departe.