Mai stiţi ceva de Buget? Dar de Cultură?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disputa imaginară premier - preşedinte, care acoperă blatul politic pe care l-am denunţat în repetate rânduri, continuă cu desemnarea miniştrilor de la Buget şi de la Cultură. PNL a spus de la bun început că cele două candidaturi nu sunt potrivite şi sfidează cetăţenii, însă preşedintele Băsescu nu a refuzat nominalizările.

Le-a comentat, în schimb, la televizor. Ce folos, întreb, altul decât cel mediatic?

Dacă nu sunt rude cu Victor Ponta, miniştrii actualului guvern sunt rudele altor potenţi ai PSD. Într-un guvern de cumetrie, nominalizările preferate ale premierului respectă regula fini - naşi. Şi dacă acest detaliu nu este suficient, atunci se mai adaugă un CV măiestrit bine pentru care adevarul este opţional. Propunerea pentru Buget nu face altceva decât să corespundă criteriilor lui Victor Ponta, căci se alătură galeriei de personaje înrudite care ocupă funcţii în guvernarea Ponta: Gabriel Oprea, ministru de Interne, vicepremier, naş al lui Victor Ponta, Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, văr prin alianţă cu premierul şi alţii din aceeaşi categorie.

Şi totuşi, dacă problemele de CV sunt cunoscute, ca şi cele de exprimare corectă şi înţelegere a limbii române, mai puţin transparente sunt inţentiile celor doi coabitanţi, căci nu ştim cât mai durează disputele sterile între Victor Ponta şi Traian Băsescu privind nominalizarea miniştrilor la Buget şi Cultură. Traian Băsescu trebuie să respecte Constituţia şi, dacă, aşa cum a declarat, consideră aceste propuneri necorespunzătoare, să le respingă şi să renunţe la această atitudine neserioasă, neconstituţională pe care o are în spaţiul public. Până acum singura concluzie este că cei doi vor să monopolizeze din nou ecranul televizoarelor, cu noul episod al miniştrilor nepotriviţi, dar nerefuzaţi…

Concluzie este ca zilele acestea, la TV presupun, cum îi este stilul, preşedintele ne va anunţa ce şi cum va face cu desemnările... Şi toată presa va vui pe tema aceasta, toţi politicienii vor comenta... dar derizoriul momentului se va uita, din păcate, repede.

Articol preluat pe www.alinagorghiu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite