Politică

articolul anterior articolul urmator

Mai stiţi ceva de Buget? Dar de Cultură?

10
5 Aug 2014 10:10:27
Alina Gorghiu

Disputa imaginară premier - preşedinte, care acoperă blatul politic pe care l-am denunţat în repetate rânduri, continuă cu desemnarea miniştrilor de la Buget şi de la Cultură. PNL a spus de la bun început că cele două candidaturi nu sunt potrivite şi sfidează cetăţenii, însă preşedintele Băsescu nu a refuzat nominalizările.

Le-a comentat, în schimb, la televizor. Ce folos, întreb, altul decât cel mediatic?

Dacă nu sunt rude cu Victor Ponta, miniştrii actualului guvern sunt rudele altor potenţi ai PSD. Într-un guvern de cumetrie, nominalizările preferate ale premierului respectă regula fini - naşi. Şi dacă acest detaliu nu este suficient, atunci se mai adaugă un CV măiestrit bine pentru care adevarul este opţional. Propunerea pentru Buget nu face altceva decât să corespundă criteriilor lui Victor Ponta, căci se alătură galeriei de personaje înrudite care ocupă funcţii în guvernarea Ponta: Gabriel Oprea, ministru de Interne, vicepremier, naş al lui Victor Ponta, Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, văr prin alianţă cu premierul şi alţii din aceeaşi categorie.

Şi totuşi, dacă problemele de CV sunt cunoscute, ca şi cele de exprimare corectă şi înţelegere a limbii române, mai puţin transparente sunt inţentiile celor doi coabitanţi, căci nu ştim cât mai durează disputele sterile între Victor Ponta şi Traian Băsescu privind nominalizarea miniştrilor la Buget şi Cultură. Traian Băsescu trebuie să respecte Constituţia şi, dacă, aşa cum a declarat, consideră aceste propuneri necorespunzătoare, să le respingă şi să renunţe la această atitudine neserioasă, neconstituţională pe care o are în spaţiul public. Până acum singura concluzie este că cei doi vor să monopolizeze din nou ecranul televizoarelor, cu noul episod al miniştrilor nepotriviţi, dar nerefuzaţi…

Concluzie este ca zilele acestea, la TV presupun, cum îi este stilul, preşedintele ne va anunţa ce şi cum va face cu desemnările... Şi toată presa va vui pe tema aceasta, toţi politicienii vor comenta... dar derizoriul momentului se va uita, din păcate, repede.

Articol preluat pe www.alinagorghiu.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Vanatorul/d.c.
5.08.2014, 10:57:33

"Mai stiţi ceva de Buget? Dar de Cultură?" Vai d-na Gorghiu, da' se poate asa ceva? Cum sa nu stim..? Stim..Paregzampl, stim ca bugetul a fost jefuit intr-un mod de-a dreptul..profesionist, de catre domnii Vosganian, Fenechiu, Rusanu, Chitoiu si multi, foarte multi alti colegi de-ai dvs, din PNL..! La cultura, stati si mai bine..! Sub directa si competenta indrumare a d-lui Marga si alti politruci penelisti, ICR-ul s-a transformat intr-o Casa de Cultura satesca, unde membrii kulturnici ai CAP-ului fostului USL se ..produc pe indelete si pe banii statului..! Absolut impresionata si revelatia dvs.: "Dacă nu sunt rude cu Victor Ponta, miniştrii actualului guvern sunt rudele altor potenţi ai PSD. Într-un guvern de cumetrie, nominalizările preferate ale premierului respectă regula fini - naşi." Curios e numai faptul ca, desi parlamentara, probabil ati calatorit mult in ultimul timp prin strainataturi, poate chiar prin pustiurile unde nu exista presa, doar asa explicandu-se ca dvs. va aratati atat de surprinsa, de niste chestii pe care toata romanimea bastinosa le cunostea, inca de pe timpul cand va aflati in alianta politica cu dl. Ponta si neamurille lui.

+2 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.08.2014, 11:03:46

Apropo..Vai cum era sa uit..! Multa sanatate aliatului cu care PNL-ul a intrat USL..Dom' Voiculescu, sigur ca da..! S-ar putea sa intre si el azi la bulau, si nu stiu daca v-a spus dom' Fenechiu, da' e cam racoare acolo..!

0 (6 voturi)
Constantin Pavelescu
5.08.2014, 11:30:34

@Alina Gorghiu. Cam subțirică „analiza” pentru nivelul unui purtător de cuvînt al mărețului partid al Brătienilor (ce treabă or fi avînd Kk sau Klaus cu Brătienii, asta-i mai greu de priceput). O minte ceva mai vioaie ar fi priceput că TB a căutat o altă cale rezolvare a conflictului, în afara apelului direct la prerogativele lui. Nu-i nevoie să fii mama și tata analiștilor pentru a vedea că prin cele prin cele două numiri, Ponta își completează „cel mai cinstit guvern” cu încă două catastrofe în domeniile în care-s propuse. Iar TB poate să respingă doar o singură dată numirile propuse de premier. În acest caz, el a găsit o cale prin care să le poată respinge de două ori. Odată pe cale neinstituțională, făcînd apel la bunul-simț(?) al premierului, iar abia mai apoi să uzeze de dreptul lui constituțional. Așa că nu văd care-i problema, maiales că totuși Ponta a fost cel care i-a ridicat mingea la fileu lui Băsescu. Că TB s-a exprimat într-o manieră „colorată”, ăsta-i omul, n-ai ce-i face. La urma urmei ne aflăm într-o perpetuă campanie electorală, așa că nimeni nu ratează ocaziile. Dar dincolo de exprimare, principial n-ai cum să nu-i dai dreptate lui TB. Nimeni nu l-a obligat pe dottore să-i numească pe habarniștii ăia, a fost decizia lui. Așa că adevărata problemă este la Ponta, cel care-și umple guvernul cu tot soiul de neaveniți, de parc-ar fi guvernul lui tat'su, nu la TB care nu-i deacord cu numirea lor... Dar pentru orice fost(?) uselist care se respectă, vinovat ca deobicei este Băsescu, iar plagiatorul doar sărmana victimă inocentă a hachițelor tiranului... Asta că tot vorbim de blat. Apropo de blat: Faptul că vreți să băgați la înaintare împotriva lui Ponta pe unu' mai plin de vulnerabilități decît cîinele de pureci, pe unu' care poate fi făcut flenduri în doi timpi și trei mișcări, asta cum se cheamă?

+1 (5 voturi)
paradoxal
5.08.2014, 13:43:31

Doamna Alina Gorghiu oferta mea de lucru in strainatate facuta mai demult ramine in picioare. 1200 euro netto=full/time=40 de ore saptaminal/si toate bonusurile aferente jobului propus.(asigurare medicala,concediu,salariul extra de Craciun si ore suplimentare platite cash(casele de avocatura isi respecta blazonul)(doar multinationalele hraparete la acest punct din contract scriu,ademenitor,zile libere contra orelor suplimentare facute) Singura cerinta pe care trebuie sa o indepliniti in acest job este sa dati bine cu matura si sa lasati in urma d-voastra curatenie luna. Sper sa reflectati in termeni practici/economici la propunerea facuta. Va multumesc pentru atentie.

+1 (5 voturi)
Rinciog Nicolae
5.08.2014, 16:27:49

Cata demagogie, pai doctore plagiatorul era finul lui Oprea, Kazanciuc era varul lui doctore si atunci cand din "cel mai cinstit, competent guvern' faceau parte si Fenechiu, Marga, Chitoiu, Nicolaesu si alti colegi de ai doamnei revoltate acum. Femeia asta a piedut o buna ocazie, trebuia sa taca.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările