Politică

articolul anterior articolul urmator

Mâine au loc primele negocieri dintre Parlamentul European şi Consiliul UE pentru Parchetul European. Siegfried  Mureşan explică de ce Kovesi e favorită

6
19 Mar 2019 14:42:40
Autor: Sebastian Zachmann
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan

„Parlamentul intră în negocieri cu o poziţie puternică, în timp ce Consiliul intră cu o poziţie slabă“, susţine europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. Laura Codruţa Kovesi a primit două voturi favorabile în Parlamentul European, în schimb a pierdut competiţia pe puncte din Consiliul UE, acolo unde Guvernul Dăncilă a făcut lobby împotriva candidatului român.

„Parlamentul European a avut o audiere publică, urmărită de sute de mii de cetăţeni, şi două voturi în comisiile de specialitate, ambele câştigate de candidatul român. În Consiliu, a avut loc doar un vot de probă, la nivel tehnic.

Poziţia Parlamentului European este puternică şi foarte clară: candidatul român, doamna Laura-Codruţa Kövesi, este candidatul Parlamentului European. Ea este singurul nostru candidat. Echipa de negociatori a Parlamentului European are un mandat clar şi fără spaţiu de manevră: să apere candidatul care a câştigat în Parlament şi să se impună în negocierile cu Consiliul.

Cerem Consiliului să ţină cont de evaluarea comisiei de experţi independenţi europeni, precum şi de audierea şi votul din două comisii de specialitate ale Parlamentului European şi să confirme cât mai rapid desemnarea doamnei Kövesi drept procuror-şef european. Este necesară o decizie fără întârziere pentru ca noul procuror-şef să poată începe rapid construcţia acestei noi instituţii care trebuie să devină funcţională până la finalul anului 2020“, a sris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

Şi eurodeputatul PNL Marian-Jean Marinescu a explicat, într-un interviu pentru Adevărul, de ce Laura Codruţa Kovesi are prima şansă pentru şefia Parchetului European la negocierile dintre Parlamentul European şi Consiliul UE.  „Comisia de negociere stabilită de Parlamentul European nu poate accepta alt candidat pentru şefia Parchetului“, susţine Marinescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

LochRoagPM
19.03.2019, 15:08:52

zigfridee! ...zigfride... Las-o dreaqu că trece clasa. huiduma feciorelnică are deja eppo office la teneriffe de constanța. tu, vezi mai bine cu sponsorizările pentru ieuroparlamentare că pinalti și-a luat bocanci ...canci ...canci ( cu reverb) mai consultă și tu piața cu muica emceveului , absolventa misa și vezi dacă mai merită huiduma ...

-5 (11 voturi)
rbie ba
19.03.2019, 17:42:19

Nici nu stiu ce e mai bine - sa nu fie aleasa acum sau sa staerga cineva pe jost toaletele cu UE dupa ce e propus. Pentru efectul pe termen mai lung si impact (nu o persoana, ci o institutie) e mai buna ultima.

-3 (7 voturi)
Cel Mare Scarambeu
19.03.2019, 19:15:13

Hai ca poate maine seara I se agraveaza hernia de disc lui Dragnea iar lui Bubosu ii mai cresc 3 bube pe obrazul stang.

+4 (6 voturi)
Alexandru Preda
19.03.2019, 20:46:00

Nu trebuie sa ne explice de ce cutarica este favorita. Ne-am obișnuit cu anomaliile de când am întrat în prea cinstita UE...

0 (2 voturi)
Sorin Ionascu
19.03.2019, 20:51:41

"Ne-am obișnuit cu anomaliile de când am întrat în prea cinstita UE" Nu, doar de cand trollezi tu aici. Tu si gashka ta.

0 (0 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările