Manda: Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc şi argumentele necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Claudiu Manda susţine că nu se impune o dezbatere publică pe subiectul ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea, cerută de Liviu Dragnea. „Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută. După ce se fac, se aduc şi argumentele necesare“, a spus Manda, întrebat dacă PSD se va consulta cu societatea civilă înainte de a ordonanţă de urgenţă.

„Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută. După ce se va da, discutăm. Nu stăm să facem o dezbatere despre acest subiect. Am încercat să dezbatem modificări la legile Justiţiei şi tot dezbatem de doi ani de zile“, a spus Claudiu Manda la Parlament. 

Cât despre un referendum declanşat de preşedintele Iohannis pe subiectul graţiereii şi amnistiei, Manda a spus: „Şi dacă avem un referendum şi nu o să avem prezenbţa de validare, ce facem?“.

Ordonanţa de urgenţă privind graţierea şi amnistia a fost deja redactată de juriştii PSD, urmând să fie iniţiată de Ministerul Justiţiei şi adoptată de Guvern, ori în ultima şedinţă din 2018, ori la începutul lunii ianuarie, când România va prelua preşedinţia UE, susţin surse din PSD pentru Adevărul. Ordonanţa se va aplica pedepselor de până la 10 ani. Astfel, nu doar Liviu Dragnea va scăpa de închisoare, ci şi sfetnicul său Darius Vâlcov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite