Manda: Coldea a spus că s-au obţinut mandate de securitate naţională noaptea, acasă la judecători, pe infracţiuni de siguranţă naţională şi corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de control parlamentar al SRI, Claudiu Manda, a declarat la finalul audierilor fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, că acesta ar fi recunoscut că „s-au obţinut mandate de securitate naţională noaptea, acasă la judecători, pe infracţiuni de siguranţă naţională şi corupţie”.

Şeful Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda a declarat la finalul audierilor fostului prim-adjunct Florian Coldea că acesta ar fi recunosct obţinerea de mandate de securitate naţională la judecători acasă.

„A spus că nu a întrebat niciodată de vreun dosar la DNA. Domnul Coldea a spus că s-au obţinut mandate de securitate naţională noaptea, acasă la judecători, pe infracţiuni de siguranţă naţională, dar şi în cazuri de corupţie”, a precizat Manda.

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, a fost audiat timp de şapte ore în Comisia de control din Parlament. Coldea a susţinut că protocolul încheiat între SRI şi Parchetul General au urmărit o practică internaţională. Fostul şef operativ al SRI susţine că, în lipsa protocoalelor încheiate cu alte instituţii ale statului, SRI devine vulnerabil, pentru că nu mai poate contracara operaţiuni de spionaj şi trădare.
   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite