Politică

articolul anterior articolul urmator

Manda: „Sârbu spune că a fost rugat de Maior să-l ajute pe Ghiţă cu sfaturi cum să conducă Realitatea TV“. Ce soluţie ar fi avut Coldea pentru Voiculescu

7
1 Nov 2017 18:19:57
Autor: News.ro
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI. FOTO Inquam Photos
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri, la finalul audierii lui Adrian Sârbu, că acesta a susţinut că era interesat în 2010 de controlul asupra conducerii postului Realitatea TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă, dar şi că persoane din conducerea SRI s-au implicat în Grupul Intact şi că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, i-a spus că are soluţie pentru Dan Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa.

„(Adrian Sârbu - n. red.) a făcut referire la o situaţie din 2010 când a fost rugat de către domnul Maior să-l ajute pe Sebastian Ghiţă cu sfaturi cum să conducă instituţia Realitatea TV din punct de vedere managerial”, a declarat Claudiu Manda după audierea patronului Mediafax, Adrian Sârbu. „A fost căutat de domul Ghiţă, au avut mai multe întâlniri şi inclusiv domnul Ghiţă i-a confirmat această implicare”, a adăugat Manda.

Senatoul PSD a mai spus că persoane din conducerea SRI din 2010 şi-au dorit să preia conducerea Realităţii TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă. „A fost aspectul legat de intenţia de a fi preluată conducerea şi, mai târziu, eventual întreaga instituţie media, respectiv Realitatea TV, pe care şi-ar fi dorit persoanele din conducerea SRI din acea vreme să o preia prin intermediul domnului Ghiţă“, a mai spus Manda.

„În opinia domniei sale, spune că s-au creat premisele ca, la momentul respectiv (2010 - n. red.), SRI să se implice mai mult în ce înseamnă preluarea de instituţii media, plantarea de ofiţeri acoperiţi sau atragerea de către Serviciu de persoane din jurnalism, inclusiv dreptul de a asculta jurnalişti pe mandate de siguranţă naţională“, a mai susţinut Claudiu Manda.

Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI a spus că Adrian Sârbu a explicat şi interesul SRI pentru grupul Intact. „Al doilea exemplu pe care a dorit să-l prezinte a fost implicarea persoanelor din conducerea SRI în ce înseamnă postul de televiziune Antena sau Grupul Intact şi a dat exemplu (...) spune că a fost martor când domnul Coldea i-a spus că are soluţie pentru domnul Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa, făcând referire la ce s-a întâmplat la instabţă şi toate aspectele pe care le ştiţi prezentate în spaţiul public”, a relatat Manda.

„L-am întrebat dacă are probe, dacă au fost şi alţi martori care au fost îmrejurările, domnia sa a spus că nu doreşte să detalieze acum în faţa Comisiei dar dacă va fi dat în judecată pentru această afirmaţie, fiind mărturia domniei sale în cadrul Comisiei ca deja o probă, dacă va fi dat în judecată va veni cu probe acolo”, a conchis el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

_wakki m
1.11.2017, 18:25:33

Comentariu considerat abuziv.

_wakki m
1.11.2017, 18:40:37

b p î m asta a avut de spus marele senator Manda în dialog cu cetățenii nu înțeleg de ce tot cenzurați, de parcă nu ar fi adevărat de parcă Manda ar fi vreo fecioară neprihănită, vezi doamne acuzată pe nedrept

-2 (2 voturi)
albu gaby
1.11.2017, 20:22:30

Ce mizerie, ce mocirla! Deci Cia conduce Sri-ul, Sri-ul controleaza toata mass-media, iar mass-media manipuleaza toata tara! Si mai vorbim de democratie, de independenta presei, de separarea puterilor in stat, de statul de drept! Totul este infestat de putregaiul Cia!

+1 (1 vot)
Banan Crudu
1.11.2017, 23:06:04

Comentariu considerat abuziv.

Banan Crudu
1.11.2017, 23:12:21

Ce poza sugestiva:in prim plan un neica nimeni ajuns "cineva" doar pentru ca o freaca pe Olguța. În spatele lui cine apare ? Ungurul care taie pădurile țării Verestoy Attila ! Cine mai face parte ? Trădătorul Plesoi nu este? Asta e "comisia"? Cine sunt "invitații" ? Dragomir, un lefegiu în slujba şi cu ajutorul evreilor, Sârbu condamnat penal pentru corupție, Cârlățeanu Titus urmărit penal pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot, Tudor Chiuariu, recent eliberat din puşcărie pentru fapte de corupție ? Oameni adevărați, nu-i aşa ?

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)